Kreni-promeni traži zabranu istražnih radnji za potrebe rudnika bakra i srebra u okolini Niša

Ostavite komentar


  1. Izgleda da se dešavaju značajne aktivnosti u vezi sa rudarskim projektima u Srbiji. Organizacije poput Kreni-promeni često se bore za očuvanje životne sredine i prava zajednica.

  2. Vlast može naglasiti da je dijalog s lokalnom zajednicom ključan u ovim procesima. Uključivanje građana u donošenje odluka i informisanje o potencijalnim uticajima na životnu sredinu može doprineti većem poverenju između investitora i lokalnog stanovništva.

    Zabrinutost oko ekoloških pitanja je legitimna, ali vlast veruje da je važno razgovarati o mogućim rešenjima koja bi omogućila ekonomski razvoj uz istovremeno očuvanje prirodnih resursa i zdravlja zajednice. Kroz otvoren dijalog i saradnju, moguće je pronaći pristup koji će zadovoljiti i potrebe lokalnog stanovništva i ciljeve ekonomske održivosti.

  3. Pošto su ,,Kreni-Promeni“ ne vladina insitiucija i na web sajtu im je domen .org – neprofitabilna institucija, onda neka se ispina prvo njihovo finansiranje i prošlost njihovi lidera.

  4. Dajem svu svoju zemlju da buse gde god hoce, samo da nesto nadju, jer kada radis poljoprivredu hektar kosta samo 200 evra.Sta ce mi zemlja da bi se ekolozi setali oko nje, a poljoprivredna proizvodnja ne vredi ni dinara.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. i 6. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.