Krešimir Macan: Vučić ima najbolji sistem botova

Stručnjaci o trendovima u kriznom komuniciranju na konferenciji „Digital“ u Metropolu

Ostavite komentar


  1. Cast je slusati i uciti od jednog od najvećih medijskih stratega na zapadnom Balkanu,jedan je Macan

  2. Vučićevi botovi mogu da imaju uticaj samo na tupave glupave i naivne. Na opredeljene nikako.

    1. Neko može biti tupav, glupav, naivan i opredeljen istovremeno.
      Vrsta opredeljenih o kojoj ti govoriš toloko je malobrojna da nema potrebe praviti komunikacijsku strategiju radi njih.

  3. Već samo nabrajanje učesnika skupa ( “eksperti”) te njihovig funkcija , izaziva mučninu a zatim gadjenje . Realno , ekipa klasičnih Gebels – agitpropova !
    Ako su tako veliki eksperti, zašto ne formiraju javno mnjenje radi afirmacije neke pozitivne ideje , koje tako nedostaju u ovoim tužnim krajevima ? Razlog je prost – nema para . Pa su se prodali , kao poslednje uličarke, onima koje realno preziru , ali koji dobro plaćaju !
    Samo da podesetim- KPJ je 1931. zabranjena – nije imala ni medije , ni mreže . 10 godina kasnije , srušila je državu !
    Bez marketinga , s pravom idejom. A skup je mogao da sponzoriše neki veliki proizvodjač kućne hemije – jer je ovo ekipa perača para .

  4. „Političar mora biti informisan. Vučić ima najbolji sistem botova godinama i može unitštiti njim koga god poželi“, zaključio je Macan.

    Gospodin Macan izgleda da brka botove i ulizičke medije pod totalnom Vučičevom kontrolom, što me veoma čudi za nekoga ko tvrdi da je ekspert za komunikaciju.
    Na primer, koja bi bila razlika između „dobrog“ i „lošeg“ bota? Prvi ume da preobrati nekoga na „ispravnu stranu“ dok drugi nije za to sposoban? Lično ne verujem da je ikad neki bot nekoga preobratio jer je za to potrebna ipak malo veća komunikacijska veština od uobičajenog botovskog baljezganja.
    Dalje, botovi nisu nikoga „uništili“, niti mogu nekoga „uništiti“ (šta god to bilo), ali ulizički dirigovani mediji itekako mogu da čoveka uvaljaju u verbalne fekalije i svojim lažima unište mu život!
    Botovi su „samo“ odvratni, dosadni, smarački i iritantni, ali su bezopasni. (Ja bih dodao i to da su potpuno beskorisni, ali iz nekog neobjašnjivog razloga u SNS-u su ubeđeni u suprotno.)
    Međutim, udvorički mediji su nešto sasvim drugo jer imaju neuporedivo veći uticaj i moć na svest ljudi nego polupismeni botovski komentari. Zato mislim da je vrlo pogrešno brkati te dve stvari!

  5. Ni Zekić, ni Stojanov, ni Pak, jednostavno nisu kvalifikovane da kredibilno govore o problemu. One su jednostavno imenovane na funkcije zbog podobnosti, a ne profesionalnosti. To možda zvuči surovo, ali od sve surovosti jedino je surovo tačno. Osnovno pitanje, po mom sudu, je da li PR službe treba da se bave propagandom i samo koriste sva moguća sredstva radi postizanja sopstvenih ciljeva i interesa, ili treba da se bave i svojevrsnim „prosvetiteljstvom“. Evolucijom i napredovanjem i usavršavanjem čitavog ambijenta vezanog za javno mnjenje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.