Krijumčar iz Srbije pokušao da prokrijumčari ilegalne migrante iz Mađarske 1Foto: Mađarska policija (police.hu)

Srpski krijumčar je tokom noći pokušao da prokrijumčari nekoliko ilegalnih migranata iz Mađarske, ali ga je policija uhapsila.

Pripadnici odeljenja mađarske policije za vanredne situacije u Sekešfehervaru otkrili su noćas ukradeni automobil mađarske registracije na autoputu M1.

„Nakon što je vozač video policiju, uplašio se, povećao brzinu, ali nije uspeo da zadrži vozilo pod kontrolom, pa je desnom stranom automobila udario u spoljnu barijeru autoputa M1. Vozač i nekoliko migranata su pobegli nakon incidenta“, navodi se u izveštaju mađarske policije.

Policijske jedinice su za nekoliko sati uhapsile krijumčara ljudi iz Srbije, i devet državljana Indije, koji su se vozili putničkim automobilom koji je ranije učestvovao u ovoj nesreći.

Indijski državljani nisu mogli dokazati da legalno borave u zemlji, pa su ih policijske patrole uputile u Policijski štab okruga Komarom – Estergom.

Migranti se nakon saslušanja vraćaju nazad do privremene bezbednosne granice u skladu sa važećim mađarskim zakonima, a protiv vozača će biti pokrenut postupak zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina ljudima ili zloupotreba jedinstvenog matičnog broja.

U Mađarskoj je za krivično delo trgovine ljudima zaprećena kazna od jedne do pet godina u osnovnom, a u klasifikovanom slučaju od pet do petnaest godina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari