KRIK: Sin Zvezdana Terzića suvlasnik firme koja gradi u Beogradu na vodi 1Foto: STARSPORT

Kostadin Terzić, sin generalnog direktora „Crvene zvezde“ Zvezdana Terzića koji je pre dve nedelje uhapšen zbog sumnje da je prebio fudbalskog menadžera, suvlasnik je firme koja je učestvovala u gradnji „Beograda na vodi“, ali i gasovoda Aleksandrovac – Tutin, otkriva KRIK.

Kako su naveli, ove poslove mlađem Terziću omogućila je kompanija „Milenijum tim“ povezana sa visokim državnim funkcionerima SNS-a. Kroz svoje firme, Kostadin Terzić se udružio sa nizom ličnosti iz srpskog podzemlja, uključujući i ljude bliske agresivnoj huliganskoj grupi „Ultra boys“, ali i „Alkatrazu“, pokazuje istraživanje KRIK-a.

Kostadin i njegov mlađi brat Nikša Terzić uhapšeni su prošlog meseca zbog sumnje da su u Beogradu pretukli fudbalskog menadžera Uroša Jankovića. Oni su navodno 17. oktobra, posle utakmice između Srbije i Crne Gore, presreli automobil u kome je bio Janković, izvukli ga iz kola i prebili.

Na saslušanju u tužilaštvu Terzići su negirali krivicu, a sud im je u međuvremenu odredio i pritvor, rečeno je iz tužilaštva KRIK-u. Tužilaštvo još nije utvrdilo zbog čega je došlo do tuče.

Terzići su odrastali pred očima javnosti budući da je njihov otac Zvezdan godinama zauzimao važne pozicije u domaćem fudbalu. Bili su miljenici žute štampe koja ih je predstavljala kao mlade, privlačne i imućne. Detaljno se pisalo o njihovim putovanjima, emotivnim vezama, porodičnim proslavama, svadbama.

Za razliku od detalja o njihovim privatnim životima, mediji nisu nikad izveštavali o tome čime se bave sinovi direktora „Crvene zvezde”.

Dok se Nikša pre tri godine zaposlio u obaveštajnoj agenciji BIA, njegov brat Kostadin napravio je mrežu kompanija, otkriva KRIK.

Upravo ovi poslovi otkrivaju da je i Terzićev sin dobio deo „kolača” u gradnji ključnog državnog projekta – stambeno-poslovnog kompleksa „Beograd na vodi“. Osim toga, Kostadin je često otvarao firme sa ljudima iz kriminalnog miljea – Slobodanom Govedaricom, bliskim huliganskoj grupi „Ultra boys“, Nikolom Vavićem iz „Alkatraza”, ali i sa Naike Bokan, ćerkom ubijenog čuvenog mafijaša Vanje Bokana koja je poslovno sarađivala i sa narko-bosom Darkom Šarićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari