Krili autora pesama jer je poginuo kao ljotićevac

Sporne ljotićevske koračnice izvođene na svečanosti povodom završetka Drugog svetskog rata, nisu poezija Momčila Nastasijevića, kako tvrde organizatori

Ostavite komentar


  1. Kamarila na vlasti svojim činjenjem svakodnevno se primiče svom kraju. Žalosno je samo to pto na vidiku nema ni poštenih ni moralnih političara koji bi preuzeli vlast. Prethodni, koji bi da ponovo preuzmu vlast su jednako loša varijanta,možda i gora.

  2. Tito i komunizam nas je upropastio i ne samo nas nego i Rusiju,toga smo svi svesni i to nema veze sa fašizmom i nacizmom,Ljoticevci,Nedići,Draza Mihajlovic su pre svega bili pravi Srbi a ne podmukli izdajnici srpskog naroda kakav je Tito bio,i sam je priznao Mestrovicu u Argentini da ce Srbi za 50 godina izgubiti svoj identitet a za 100 godina nece ih ni biti jer sam ih ja unistio.Sam narod se odbranio od Nacizma i Fasizma i to nema veze sa Komunizmom vec sa pobedom naroda nad Hitlerom,Hitler nije pobedio vec narod koji nije dozvolio nacistima da pobede,koje su se pesme tada pevale i ko ih je napisao je toliko sporedno i smešno u poredjenju sa pobedom nad Nacizmom.

    1. I ne samo Rusiju, Tito i komunizam su upropastili i galaktičku republiku i oni su direktno odgovorni za nastanak Dart-a Vadera i da se sam Nemački narod a posebno pripadnici Nacional-socijalističke partije nisu odbranili od Fašizma čitava galaksija bi nestala. Tu su ključnu ulogu odigrali Ljotić, Nedić i Draža, koji ne samo što su bili pravi Srbi, oni su bili izvorni srBski Jedi ratnici peto koleno i pevali su samo jazz.

  3. U gradu Banja Luci postoje ulice cetnickog vojvode Rade Radica i Urosa Drenovica.Ovi obozavatelji cetnika u Srbiji bi rekli super ali problem je sto su ovi cetnicki vojvode zapovjedali sa oko 2000 cetnika koji su zajedno sa ustasama (hrvatskim fasistima) i njemcima izvrsili ofanzivu na Kozaru i potkozarje i poubijali oko 35000 srba od toga oko 11 000 djece.Oko 70 000 srba je oterano u koncentracione logore .Na RTs televiziji svake godine objave dokumentarac o ovom stravicnom zlocinu i svake godine spomenu samo ustase i njemce kao zlocince a cetnike naravno presute .Ali prije ili kasnije ce morati postaviti pitanje sami sebi .Cekaj malo pa ta dva cetnika Rade Radic i Uros Drenovic su pomogli ustasama u jednom od najgorih zlocina nad srpskim narodom u drugom svjetskom ratu a grad Banja LUka im je za nagradu posvetio ulice .Perverzija prekrajanja povijesti . Sutis i lazes i od zlocinaca pravis heroje srpskog naroda .Ima li ista gore nego kad jedan narod pljuje po svojim zrtvama i po svojoj povijesti . Pozivam novinare povjesnicare intelektualce da konacno dignu glas protiv povijesnog revizionizma i doslovno isprdavanja sa svim zrtvama drugog svjetskog rata.

  4. Sve u redu ali cemu Beslin i njegovi izlivi srbofobno-nvoidno-kompleksaske mrznje a narocito prema Handkeu? Beslin je zalutao u ovaj clanak tacno koliko i te ljoticevske pesme u antifasisticku proslavu. Isti je to mentalni sklop.

  5. ok…nije covek znao…ali u deklamovanim tekstovima nije se ljotic pomenuo nigde,niti njegov nesretni zbor…ti su delovi izbaceni…..mozda je i to neko “iz neznanja“ izbacio,a?….sto se mene tice,nema tu nikakvog nenamernog propusta….namerno je odradjeno ovo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.