Neslavan završetak takmičenja za plasman u Ligu Evrope, gde nisu uspeli da prođu nijedno kolo kvalifikacija, bio je jasan pokazatelj čelnicima Crvene zvezde da nešto moraju da promene. Kao i mnogo puta do sada ceh je „platio“ trener, pa je Ratko Dostanić napustio mesto šefa stručnog štaba. Dostanić je, doduše, preduhitrio predsednika Lukića i podneo ostavku pre nego što mu je ovaj otkucao otkaz. Na upražnjeno mesto seo je, što je i najlogičnije, njegov pomoćnik Aleksandar Kristić.

Kristić odlično poznaje ovu generaciju igrača crveno-belih jer je već nekoliko godina u stručnom štabu tima sa Marakane. Od leta 2008. godine bio je pomoćnik Zdenjeka Zemana, a zatim i Čedomira Janevskog i Vladimira Petrovića. Sada je dočekao da kao prvi trener predvodi voljeni tim.

– U Zvezdi sam od 1984. godine, dakle 26 godina. Bio sam igrač, trener u stručnom štabu. Ukazano mi je poverenje i ni pomislio nisam da li će to trajati dva dana ili dva meseca. Želim samo da Zvezdi pružim što je moguće više. Daću celog sebe, a najmanje je bitno koliko će trajati moj boravak na poziciji šefa stručnog štaba – istakao je Kristić posle imenovanja na novu funkciju.

U Zvezdi sigurno neće žuriti da zamene Kristića jer je sezona u Evropi već prošlost, a niko od potencijalnih kandidata nije posebno upućen u dešavanja unutar kluba. Kao glavni pretendenti za novog trenera pominju se Slavoljub Muslin i Miodrag Božović, ali realizacija njihovih transfera zavisi od mnogo faktora.

Muslin je trenutno bez angažmana, ali je već nekoliko puta potvrdio da će se vratiti na Marakanu samo ako dobije i funkciju tim menadžera. Njegova najbolja preporuka su tri titule i dva kupa koje je „doneo“ na Marakanu. Takođe, on ima i naklonost ljudi koji su uticali na dolazak Gasproma kao generalnog sponzora, baš zbog ranijih uspeha na klupi crveno-belih. Sa druge strane, Božović ima čvrst ugovor sa Dinamom iz Moskve, koji važi još tri godine, tako da je njegov angažman gotovo nemoguć u ovom trenutku.

Često se pominju i Aleksandar Janković, te Radovan Ćurčić i Dejan Đurđević. Međutim, njihov mandat na klupi crveno-belih daleko je od realnosti.

Možda bi Lukić i njegovi saradnici trebalo da zavire u komšiluk i iz primera „večitog rivala“ izvuku zaključak. Stanojević je postavljen na mesto trenera kao prelazno rešenje, a onda je slavio u derbiju, odbranio titulu prvaka i odlično predvodi tim u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Crveno-beli duguju Nađu 80.000 evra

Crvena zvezda duguje novac Čukaričkom za Milana Vilotića, „brđani“ duguju koordinatoru za sportska pitanja u Partizanu Albertu Nađu. S obzirom na to da je rukovodstvo kluba sa Banovog brda pustilo menicu i time blokiralo račun crveno-belih, on će biti odblokiran tek kada Zvezda uplati svoje obaveze, a taj novac će preko računa Čukaričkog samo biti prosleđen Nađu. Rok za isplatu duga je 14. avgust.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari