Opštinski odbor Liberalno demokratske partije (LDP) u Sremskoj Mitrovici ozvaničio je konferencijom za novinare početak kampanje za predstojeće lokalne izbore na kojoj je menadžer LDP Aleksandar Gavrilović optužio lokalnu vlast na čelu sa predsednika opštine Zoranom Miščevićem za nesavesno poslovanje i zloupotrebu službenog pložaja.

Opštinski odbor Liberalno demokratske partije (LDP) u Sremskoj Mitrovici ozvaničio je konferencijom za novinare početak kampanje za predstojeće lokalne izbore na kojoj je menadžer LDP Aleksandar Gavrilović optužio lokalnu vlast na čelu sa predsednika opštine Zoranom Miščevićem za nesavesno poslovanje i zloupotrebu službenog pložaja. Ovo se pre svega odnosi na raspodelu novčanih sredstava sportskim organizacijama iz opštinskog budžeta za 2007. godinu.
– Uveren sam da se pri raspodeli sredstava nije vodilo računa o kvalitetu pojedinih klubova. O tome svedoči i činjenica da je, recimo, Košarkaškom klubu Srem dodeljeno čak 1,5 miliona dinara, dok je Džudo klub LSKU Laćarku dobio samo 50.000 dinara. Tako je prošle godine muški Odbojkaški klub dobio dva miliona dinara, dok ove godine taj klub više ne postoji. Mene interesuje šta je bilo sa tim parama i da li postoji neki finansijski izveštaj o tome. Tvrdim da takva raspodela nije u skladu ni sa jednim postojećim kriterijumom. Smatram da je to pre predmet političke trgovine, iako je, zbog izuzetne važnosti za zdravlje mladih, sport oblast u kojoj je to nedopustivo raditi – objasnio je Aleksandar Gavrilović.
A kada je reč o izdavanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji opštine, Milenko Perić, predsednik Resornog odbora za poljoprivredu LDP, kaže da su zbog nemarnog odnosa nadležnih u lokalnoj samoupravi koji još nisu počeli da primenjuju ovaj zakon, na gubitku svi građani ove opštine.
– U opštini ima oko 7.000 hektara, od čega Poljoprivrednom dobru Čalma pripada 1.200 hektara, 4.000 Mitrosremu, oko hiljadu Poljoprivrednom dobru Pinki, dok se ostatak nalazi u katastarskoj opštini Jarak. Da je obavljena licitacija, prosečna cena te zemlje bila bi oko 1.400.000 evra, a od toga 40 odsto, znači oko 45 miliona dinara, pripalo bi lokalnoj samuopravi. Nažalost, ta sredstva su za ovu godinu nepovratno izgubljena – rekao je Perić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari