Partizanovog vezistu Nemanju Tomića papreno će koštati isključenje u izgubljenom prvenstvenom derbiju sa Vojvodinom. Meč pauze, odrađen već u Kup duelu protiv apatinske Mladosti, prava je sitnica naspram novčane kazne koju mu je klub odrezao (nezvanično, radi se o 6.000 evra), jer će zbog žučne prepirke i koškanja sa ništa manje krivim Nikolom Lazetićem, reprezentativac crno-belih ostati bez (otprilike) 20 odsto godišnje ugovorne zarade.

– Ne bih se više osvrtao na tu, generalno prenervoznu, utakmicu, nemam ništa od komentarisanja svog i Lazetićevog ponašanja u spornoj situaciji. Ne mogu popraviti stvari, ali moram platiti kaznu za glupost koju sam napravio. Znam da sam kriv, kao što mi je bilo jasno da će klub ovako reagovati. Ostaje mi samo da se suočim s posledicama onoga što sam uradio – mirno konstatuje igrač „parnog valjka“, koji je na teren „lala“ ušao u 46, a napustio ga već u 66. minutu.

Trener je svima javno zapretio ispisnicama u slučaju reprize takvog ponašnja. Strepite li od takve sankcije?

– Ko ne bi? Poruka je jasna i ozbiljna. A, mi dovoljno odrasli i odgovorni da više ne ponavljamo stvari na ličnu, timsku i klupsku štetu. Nije lako uvek ostati miran i hladan na svakojake provokacije i prljave faulove protivnika – svima u zemlji smo najveća inspiracija i trn u oku – ali slažem se da igrači Partizana moraju biti iznad svake situacije. Ako ni zbog čega drugog, onda zato što smo bolji od ostalih.

Stanojević vas često „uzima u usta“ i zbog igre. Dopiru li do vas njegove kritike i saveti?

– Ne radi to zbog toga što me ne voli. Naprotiv, znam da me proziva iz najbolje namere, zato što ceni moje igračke kvalitete i dosta očekuje od mene. Trudim se da igram onako kako šef traži, ali ne uspevam baš uvek u tome. Očigledno je da nisam u pravoj formi, ali ne bih rekao ni da sam katastrofalan. Nešto između, ali prosečnost nije ono čime se Partizan i ja zadovoljavamo.

Ide serija teških utakmica. Hoće li dueli sa Smederevom i Zvezdom prelomiti jesenju polusezonu kof kuće, a dvomeč sa Bragom odrediti vam sudbinu u Ligi šampiona?

– Ne zna se koji je meč važniji, ali to važi i za sve do kraja godine. Moramo, ipak, postupno razmišljati i raditi. Prvo da dobijemo Smederevo i opet uđemo u seriju prvenstvenih pobeda, prekinutu remijem sa Spartakom i porazom od Vojvodine, onda da vidimo šta možemo napraviti u borbi za Ligu Evrope i na kraju tog mini ciklusa protiv Zvezde vratimo lidersku poziciju u Super ligi. Ti rezultati trebalo bi da demantuju priče o Partizanovoj krizi.

Nekima je Liga šampiona bitnija od domaće Lige, drugima obrnuto. A, vama?

– Ne bih pravio razliku. Plasman u Ligu šampiona je vanserijski uspeh, koji bi i nama s terena i celom klubu mogao doneti puno toga dobrog na dugoročnom planu. Imamo šansu da prezimimo u Evropi i obavezu da učinimo sve kako bi je iskoristili. S druge strane, bez odbrane titule nema novih kvalifikacija za LŠ – zna Tomić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari