Dan posle sramotne eliminacije od preskromnog Šamrok Roversa, trener Partizana Aleksandar Stanojević preuzeo je odgovornost na sebe i ekipu, najavivši sankcije za sve aktere poraza od irskih poluamatera.


– Tražiću novčane sankcije za igrače i nas iz stručnog štaba, jer smo svi zajedno krivi za ovaj veliki neuspeh i udarac za klub. Moja odgovornost je još veća nego njihova – objavio je strateg crno-belih, ne bežeći od notornih činjenica.

– Prvo poluvreme smo bili jalovi, jer nam slabašni rival nije dozvolio da razvijemo svoju igru i ozbiljno ga ugrozimo. Posle smo ih imali mnogo i to izvanrednih, ali smo opet bili neprecizni. I ponovo primili gol ni iz čega, iz prvog – drugog udarca protivnika na gol. Neverovatno je koliko smo se ispromašivali i da za 120 minuta nismo mogli dati pogodak iz igre, a imali smo onoliki posed lopte – nabraja šef struke srpskog šampiona, „davno oguglao“ na priče o svojoj smeni i(li) ostavci.

– Smenjivali su me i ubrzo posle plasmana u Ligu šampiona, nakon poraza od Vojvodine, na kraju prošle sezone… A, ja na sve odgovaram dobrim rezultatima. Tako će i ostati. Možda grešim, niko nije savršen, ali uvek i sve radim samo u interesu Partizana. I ne živim od prošlosti. Nismo poslednji put igrali dobro pre godinu dana, već pre samo dve nedelje, kada ste nas svi hvalili za prikazano u dvomeču s Genkom – smatra Stanojević, uveren da je u stanju podići ekipu.

– Neće mi biti prvi put da je podižem. Da smo bili loši i protiv Belgijanaca sada bih bio zabrinut, ovako moram(o) „samo“ napraviti konstantnost u igri, a očekivane oscilacije, zbog velikog broja novih igrača, svesti na minimum. Verujem da ćemo se brzo vratiti u normalu, već u nedelju protiv OFK Beograda – kaže trener crno-belih i najavljuje izmene u timu, ne i radikalne rezove.

– Neki igrači će zbog loše forme izgubiti mesto u timu, a na njihova će doći neki drugi, to je sastavni deo mog posla, ali neću nikoga precrtavati zbog jedne, dve loše utakmice – poručuje Stanojević, kojem s njegovim izabranicima sada ostaje samo borba za domaće trofeje u srpskoj fudbalskoj nedođiji.

Mogli su crno-beli u Ligu šampiona, ali su ostali i bez Lige Evrope. Samo svojom krivicom.

Krstajić: Klub stoji iza trenera

Sportski direktor Mladen Krstajić demantuje da će Stanojević dobiti „šut kartu“, o čemu čaršija uveliko bruji. I to ne od juče.

– Odgovornost je kolektivna. Nećemo tražiti pojedinačnu krivicu. Uprava stoji iza Stanojevića – tvrdi mladi funkcioner, mada i ptice na grani znaju za konfrontaciju sportskog menadžmenta i ostatka UO.

Eks kapiten crno-belih kaže da klub baš sada mora pokazati svoju veličinu.

– Ako nismo leteli i širili se posle velikih rezultata u poslednje četiri godine onda nećemo ni spustiti glave posle jednog poraza, ma kako bolan bio. Moramo ostati mudri, staloženi, stabilni i mirni, tj. koncentrisati ekipu na borbu za titulu.

Stojković (ne) živi nesportski

Iznenadna rokada na gol liniji pokrenula je glasine o nestašlucima prvog čuvara mreže Vladimira Stojkovića, a loša partija igrača, naročito iskusnijih poput Vukića i Rankovića, tračeve o njihovom bojkotovanju trenera.

– Ne znam šta Stojković radi u privatnom životu i da li ima probleme koji utiču na njegovu slabu formu, ali nije sklonjen zbog nediscipline. Netačna su i nagađanja o bojkotu, a pogotovo je neozbiljno pitati me za tako nešto samo zato što čaršija tako priča – tvrdi Stanojević, koji je bonus sankcije najavio samo za Smiljanića (verbalni sukob s navijačima) i Kamaru (gaženje fauliranog igrača).

Ilić mora na operaciju

Iskusni golman ostao je na nogama posle sudara s Rnićem i pored velikog otoka čuvao mrežu „parnog valjka“ svih 120 minuta revanša, ali će Radiša Ilić morati u ponedeljak na operaciju polomljene jagodične kosti. A, to znači nekoliko nedelja odsustva s terena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari