Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv Dragog D.(1958) i Siniše T.(1961) obojica iz Laznice, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja.


Dragi D. u vreme dok je bio predsednik Opštine Žagubica, i Siniša T. predsednik Mesne zajednice Laznica, tokom 2007. godine, zemljište u centru sela na kome se nalazila kafana „Stara mehana“ koja je bila zakonom zaštićena kao kulturno dobro jer je primerak tipske mehane s kraja XIX veka, bez saglasnosti nadležnih institucija, ustupili su na korišćenje prevrednom društvu „Lagor“ iz Laznice koji je zemljište pretvorio u stovarište građevinskog materijala.

Osumnjičeni su omogućili da se najpre ovo zemljište takođe bez saglasnosti nadležnih institucija, kupi od Zemljoradničke zadruge Laznica i prevede u vlasništvo Mesne zajednice Laznica, tako što je Opština Žagubica za kupovinu placa isplatila oko 2.500 000 dinara. Takođe bez potrebnih saglasnosti omogućili su rušenje „Stare mehane“ i vlasniku stovarišta omogućili zakup prostora na neodređeno vreme bez odluke saveta mesne zajednice. Oslobodili su ga i zakupnine na ime postavljanja ograde i popravke objekata, čime su Mesnu zajednici Laznica oštetili za preko 500 000 dinara.

Rušenje ove kafane izvršili su radnici, angažovani u Opštini Žagubica na uređenju kanala i putnih pojaseva, dok je kamen sa porušenog zakonom zaštićenog objekta koji je projektom planiran za ponovnu ugradnju u renovirani objekat, predsednik saveta Mesne zajednice prodao vlasniku stovarišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari