Novosadska policija saopštila je da je otkrila napadače koji su u septembru prošle godine bacili zapaljenu baklju i izazvali požar u pekari „Violeta“ na Bulevaru Kralja Petra Prvog. Kako je saopštila Policijska uprava u Novom Sadu, Rudolf R. (1987), Holik N. (1986) i maloletni M.

Novosadska policija saopštila je da je otkrila napadače koji su u septembru prošle godine bacili zapaljenu baklju i izazvali požar u pekari „Violeta“ na Bulevaru Kralja Petra Prvog. Kako je saopštila Policijska uprava u Novom Sadu, Rudolf R. (1987), Holik N. (1986) i maloletni M. M. (1990), svi iz Novog Sada, razbili su staklo na izlogu, polili unutrašnjost benzinom i bacili u pekaru zapaljenu baklju.
Na ovaj kriminalni čin podstrekivao ih je Jovan Š. (1979) iz Novog Sada, koji je angažovao Bojana J. (1881) da kamerom snimi paljenje pekare i snimak postavi na Internet sajt „Ju tjub“, pod naslovom Oslobodioci. Policija je protiv svih podnela krivične prijave zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, a protiv podstrekača i snimatelja i zbog krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti. Snimak paljenja pekare pojavio se nedavno na sajtu „Ju tjub“ i to je pomoglo policiji da pronađe počinioce ovog krivičnog dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari