Krivične prijave zbog paljenja kontejnera u Zaječaru 1Foto: Privatna arhiva

Minulog vikenda upaljeni su novi podzemni kontejneri u Zaječaru i tom prilikom načinjena materijalna šteta. Iz nadležnog preduzeća najavljuju krivične prijave.

Skoro da ne prođe vikend, a da se negde u Zaječaru ne zapale kontejneri. Sada, u naselju “Popova plaža”.

Iz Javno komunalno-stambenog preduzeća “Zaječar”, kažu da su za vikend u ulici Tetovskoj u naselju Popova plaža, opet zapaljeni novi podzemni kontejneri.

“Vatrogascima su stanari obližnje zgrade prijavili da gori podzemni kontejner koji smo na toj lokaciji ugradili oktobra prošle godine. Oni su reagovali brzo i vatra u kontejneru je ugašena. Predpostavlja se da je kontejner zapaljen nepropisnim odlaganjem žara i pepela iz obliznjih domaćinstava koja poseduju individualna ložišta”, ističe za Danas, Velibor Ristić, rukovodilac sektora “Čistoća”.

On kaže da je JKSP “Zaječar” iz svojih sredstava, jesenas, podzemnim kontejnerima opremila celo naselje “Popova plaza” i time pospešili komunalnu higijenu u samom naselju.

“Vrednost naše investicije u 15 podzemnih kontejnera prešao je 10 miliona dinara, a sada dolazimo do trenutka da nam se pričinjava šteta koja nije mala. Jedna vreća za ovakav kontejner košta sada više od 60.000 dinara”, objašnjava posledicu štete koja je nanešena paljenjem podzemnog kontejnera Ristić.

Prema njegovim rečima, ovakav čin uništavanja javnog dobra je za svaku osudu pa će JKSP “Zaječar”, danas podneti krivičnu prijavu nadležnim policijskim organima radi otkrivanja počinioca koji je svojim nemarom naneo stetu i komunalnom preduzeću i stanarima zgrade koji tu odlazu smeće, s obzirom da će ovaj kontejner do daljeg biti stavljen van funkcije.

Podsećamo, Iz JKSP „Zaječar“ u Zaječaru više puta su apelovali na korisnike njihovih usluga da u podzemne kontejnere, odlažu isključivo komunalni otpad iz svojih domaćinstava, a nikako žar iz ložišta i pepeo, ali izgleda da to građani nisu shvatili, ili nisu želeli da shvate.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari