Iako se očekivalo da će ove godine biti urađen barem jedan bazen, Šapčani i dalje nemaju gradsko plivalište. Prethodno je došlo do razmimoilaženja kod izbora lokacije i idejnog projekta, a nešto kasnije došla je i ekonomska kriza koja će znatno redukovati programe koji se finansiraju iz gradskog budžeta.

Prema rečima gradonačelnika Miloša Miloševića za početak će biti urađen jedan zatvoreni bazen za vaterpolo, dok će bazeni za obuku neplivača, kao i veliki otvoreni bazen sačekati bolje dane. Ukupna vrednost investicija za ovaj kompleks na lokaciji plaže Stari grad bila bi oko pet miliona evra. Inače, planirani ovogodišnji budžet je 2,7 milijardi dinara, ali s obzirom na kresanje transfernih sredstava iz Republike, a verovatno i nešto slabiji priliv prihoda, završetak ove značajne investicije će potrajati.

Inače, nekadašnji zatvoreni bazen u bivšem Zorkinom sportskom centru zatvoren je već četiri godine i nema mogućnosti za njegovo renoviranje. S druge strane, postoje dva otvorena bazena na TSC Krsmanovača, ali su oni u privatnom vlasništvu i po cenama nedostupni za veći broj korisnika.

U gradu postoji vaterpolo i plivački klub, ali njihovi treninzi i utakmice održavaju se u obližnjim mestima. Ali za grad sa tradicionalnim međunarodnim plivačkim maratonom i razvijenim plivačkim sportom neprihvatljivo je da nema svoj gradski bazen dok su to i manje sredine obezbedile za svoje građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari