Krizni štab odlučio: Mlađi učenici u učionicama, stariji i u školi i onlajn

Ostavite komentar


    1. Zasto odo petog mogu u ukolu svaki dan a od petog ne?zasto je to za njihnsjbolje a za ove nije.jel laksa fizika u osmom nego svet oko nas u drugom.ovo je glupost teska ili idu ili ne odlucite se treba da uci onlajn a da odgovara uzivo a ko da mu objasni hemiju u osmom kako da pita onu sa tv ako mu nesto nije jasno a ja da znam to ne bih bila frizer bila bih profesor

  1. I šta će deca raditi posle ta 4 časa?
    Kako će najmlađi ići kući? Gde će čekati roditelje dok ovi završe sa poslom?
    Kao i većinu odluka vezanih za školstvo ni ova nema veze sa realnošću!

    1. Bravo za pitanje!
      Mom detetu ne mogu objasniti da treba da nosi masku!Da ne pominjem da je izlaganje virusu direktno ugrozavanje njegovog zdravstvenog stanja.Izolovani smo od sveta jos od marta jer ovima ne mogu verovati,virusa malo ima pa ga nema, kako njima odgovara.Na sve to izgubili smo dragoceno vreme za rehabilitaciju,logopede fizijatre…Ocigledno je da niko ne mari za decu sa p.p.U svakom slucaju oni nisu kompetentni da odlucuju o prosveti,posebno dr lapsus(mozda ce nekom prilikom u slucaju da je neki roditelj tuzi izjaviti da je i ovo bio lapsus)

      1. Moramo biti svesni koliko je teško sve ovo organizovati. Veo bih da čujem neki konkretan predlog kako treba da izgleda nastava. Svi samo kritikuju a niko ne predlaže rešenje

        1. Da se kako je ranije i najavljeno omogući roditeljima da izaberu da li da decu puste u kolektiv ili da se školuju od kuće. Na taj način će svakako biti manji broj dece u odeljenjima. Prosvetni radnici neće morati da rade dve smene. Učenici koji će se školovati od kuće pratiće nastavu na RTS-u a odgovarati u školi. Na taj način učitelji i nastavnici neće morati da rade i on line.

        2. Evo konkretnog rešenja: školska 20/21 treba otpočeti 1.09.2020 na sasvim normalan i klasičan način. Nesmemo dozvoliti da nam korumpirani plaćeni globalisticko-satanisticki podanici i nemoralni ljudski smradovi unište i ovako degradirani i devastirano školstvo pod plaštom brige za naše zdravlje?. I sami znaju da je u pitanju lažna pandemija i najveća sastanaka prevara u istoriji covecanstva? Nadam se da će modelar objaviti moj komentar iako se ne uklapa u globalnu manipulaciju, unapred se zahvaljujem???

          1. Svaka cast! Svaka na mestu. Igraju nam se mozgovima,dokle ce ovo vise trajati i kad ce prestati interesuje me?

      2. Niko nije pomenuo putovanje od škole do kuće. Za odlazak do škole mom detetu je potrebno da promeni 3 prevoza. Samo dok je kući, dete je bezbedno.Možete da zamislite kad pođu u školu kakve će biti gužve..

  2. Nije bezbedno. Ja se bojim da decu saljem u skolu u grotlu “bas me briga” kulture. Koliko god cuvali sebe I svoju decu mesecima, ta Ista deca ce trcati na odmoru sa nekom drugom cije mame i tate idu po zurkama ili prepunim plazama. A nikog nije briga nI za nastavnike, niti ih ko sta pita. Za bedu od plate hajte vi u ucionicu kao topovsko meso, medj decu koje koliko vidim po duskusijama, ima dosta roditelja kojima ne pada na pamet da svoju decu edukuju da se ponasaju odgovorno prema sebi I drugima. Uzasna kolicina sebicluka, za ne poverovati gde smo stigli.

    1. Isto tako kao i Vi Lara, čuvam decu maksimalno i sada preostaju dve opcije:
      1. Da pustim da se zaraze i onda ko živ ko mrtav ( suprug i ja smo hronični bolesnici);
      2. Da ne pustim decu u školu.
      U mom slučaju biće opcija broj 2, jer ne mogu „pohvatati i kazniti“ sve roditelje koji neće pustiti decu u školu.

  3. Kao prosvetni radnik (srednja škola) danima čekam čuvenu odluku o nastavi od prvog septembra i -? Nisam saznala ništa novo. Šta znači 15 učenika u učionici, ako naša odeljenja imaju po 30? Hoćemo li časove držati dvostruko, imamo li prostorne i kadrovske uslove za to… Kako ćemo upoznati nove učenike, kako će se oni prilagoditi prelasku u srednju školu, kako ćemo ih sve učiti, naučiti i oceniti? Ovo ništa nema smisla.

  4. Ova genijalna ideja će pući za nepunih nedelju dana. Prvaci da nose maske i da ih stavljaju i skidaju po potrebi, a izmedju toga će neprestano dezinfikovati ruke?!? Da li ove individue znaju šta su školska deca. Nisu to roboti, mediokriteti lopovski. Katastrofa u najavi.

  5. Ma kakva nastava…distanca…red i slicno u skoli. Pa kad se deca izgrle…pa non stop zajedno i zagrljeni ovi moji…to ima da izginu sve babe i dede kod kuce.

  6. U 5 do 12 su izradili ovaj plan i to bez konsultacije nastavnickog veca.vi ste zaboravili tokom cele korone na nasu jadnu decu!!!stidite se!!!!

  7. Novinari bi mogli da bojkotuju tzv „krizni stab“ kao solidarnost sa potpisima za njihovu smenu.

  8. Ni dok Nije bilo virusa, nisu imali osnovno za toalete I dezinfekciju, a ne sad! Odemo na roditeljski navlacim majcu, duks, dzemper preko Nosa od smrada iz toalet a! A daj boze da I’m sad obezbede sve moguce sredstva za dezinfekciju!

  9. Ko ce kontrolisati da li se sprovode sve potrebne mere u skola a, jer svi dobro znamo kakve su skole (cast izuzecima koji svoj posao obavljaju kako treba)

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.