Prema sadašnjoj dinamici gradnje, do kraja oktobra biće useljivi stanovi koji se u Uzun Mirkovoj ulici u Požarevcu grade za interno raseljena i izbegla lica, trenutno smeštena u krajnje neuslovnom „Karton naselju“ odnosno na lokaciji „Rasadnik -Sever“ a uskoro će dobiti svoj „krov nad glavom“. Radove na ovim objektima obišli su zamenica gradonačelnika Požarevca, Vukiva Vasić, narodni poslanik Žarko Pivac i direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“, Nenad Ratić.

Projekat vredan 278 hiljada evra realizuje se preko ASB, nemačke humanitarne organizacije, sredstvima Delegacije Evropske unije u Srbiji, uz učešće grada Požarevca u izgradnji temelja i infrastrukturnim ulaganjima. – Ovaj projekat je deo Nacionalne strategije za poboljšanje položaja izbeglih i interno raseljenih lica.To je značajna podrška gradu Požarevcu i Komesarijatu za izbeglice da reši njihov problem i poboljša kvalitet njihovog života, istakla je Vukica Vasić.

Da bi ovi objekti bili izgrađeni i stavljeni u funkciju bilo je neophodno infrastrukturno opremanje što znači, dovođenje struje, vode i kanalizacije. Zamenica gradonačelnika upoznala je javnost sa dinamikom radova naglasivši da je urađena naponska mreža i trafostanica, te da predstoji dovođenje struje do samih objekata. – JKP „Vodovod i kanalizacija“ izvodilo je radove na izgradnji kanalizacije u dužini od 350 metara, kao i sekundarne vodovodne mreže u dužini od 120 metara. Vrednost pomenutih radova je 4,5 miliona dinara i finansiraju se iz budžeta grada, istakao je Nenad Ratić, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“. Ovo preduzeće učestvovalo je i sa donacijom u vidu projektne dokumentacije za vodovodnu i kanalizacionu mrežu a obezbedilo je i besplatne priključke na istu.

U okviru naselja nalazi se dvadeset stambenih jedinica sa po četiri stambena objekta, površine od 30 do 55 metara kvadratnih. U njima će smeštaj naći stotinak stanara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari