Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić i ministar rada i socijalnog staranja Suad Numanović uručili su u ponedjeljak ključeve korisnicima 10 stanova u novoizgrađenoj zgradi za osobe u stanju socijalne pomoći na Ribarevinama. Žurić je istakao da je između Opštine i Ministarstva postignut dogovor da se na istoj lokaciji uradi još jedna zgrada sa 10 stambenih jedinica.


-S obzirom da je bilo dosta kandidata za ove stanove, odlučili smo da napravimo još jednu zgradu gdje će Opština i Ministarstvo učestvovati sa po pola sredstava. Osim ovih zgrada, mi smo na Ribarevinama izgradili još i zgrade za penzionere i Rome, kazao je Žurić. Numanović ističe da Ministarstvo i država servisira više od 80 miliona evra za razne vidove socijalnih davanja, te da osim redovnih davanja Ministarstvo svake godine uključi i čitav set beneficija za socijalno ugrožene porodice.

– Kada je u pitanju stambena problematika socijalno ugroženih lica, mi smo sličan program imali i u Beranama, ovih dana to planiramo i u Kolašinu, u Petnjici radimo jedan objekat, u Nikšiću, u Tivtu. Sa izgradnjom ovih stanova nećemo stati i, kao što je rekao predsjednik Žurić, uskoro ćemo početi izgradnju još jednog ovakvog objekta na Ribarevinama, najavio je Numanović.

Sofka Pejović, koja je dobila ključeve stana u zgradi na Ribarevinama kaže da će konačno ona i njen 15-godišnji sin dobiti smještaj kakav dolikuje čovjeku. „Zahvaljujem se svim ljudima koji su pomogli da izađem iz memljivih i tijesnih soba i da konačno dobijem svoj krov nad glavom“, rekla je Sofka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari