Izgradnja stambenog kompleksa od tri zgrade sa 140 stambenih jedinica u bjelopoljskom naselju Nikoljac trebalo bi da bude završen do druge polovine sljedeće godine.


Izgradnja ovog kompleksa je zajednički projekat Opštine Bijelo Polje, Sindikalnog fonda za stambenu izgradnju i Sindikat Uprave policije, vrijednosti oko šest miliona eura.

– Njegovu vrijednost dodatno povećava činjenica da dvije decenije u Bijelom Polju nijesmo imali izgradnju stambenog objekat za potrebe državnih službenika i činovnika. Po mom očekivanju ovih 140 korisnika će dobiti ključeve od stana po povlašćenim uslovima i cijenama u drugoj polovini sljedeće godine, kazao je predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurič.

Radove na ovom kompleksu izvodi konzorcijum „Sargon“, „Elmont“ i „Putevi – Užice“. Direktor kompanije „Elmont“ Idriz Mahmutović kaže da su radovi na dvije zgrade u poodmakloj fazi, dok se na trećoj zgradi pojavio problem podzemnjih voda.

– Poodmaklo se u izradi grubih elektroinstalacija, vodovoda i kanalizacije. Uz veliki napor i finansijska sredstva realno je očekivati da u drugoj polovini iduće godine podijelimo ključeve korisnicima stanova, kazao je Mahmutović.

Osim ovog kompleksa, u Bijelom Polju na Ribarevinama su prošle godine urađene zgrade sa po 10 stambenih jedinica za socijalne slučajeve i RAE populaciju, a prije nekoliko dana je na tom lokalitetu završena takva zgrada za penzionere, gdje je u toku podjela stanova.

– Takođe, na Ribarevinama, u toku su završni radovi još jedne zgrade sa 10 stambenih jedinica za socijane slučajeve. Ono što je značajno, radna snaga na izgradnji svih objekata u Nikoljcu i na Ribarevinama je iz Bijelog Polja, što daje puni efekat ovih poslova, kazao je Žurić.

Zgrada za penzionere na Ribarevinama izgrađena je u saradnji lokalne uprave, Fonda PIO i lokalnog Udruženja penzionera. Predsjednik Udruženja penzionera Bijelo Polje Kamber Smailović se nada da će se ovakve akcije nastaviti.

– Mislim da ćemo ove i iduće godine uspjeti da obezbijedimo još desetak stambenih jedinica za penzionere, kazao je Smailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari