Restauracijom i detaljnom rekonstrukcijom najstarije zgrade u Požarevcu, decenijama poznate kao kafana „Bulevar“, Službe komunalne inspekcije i požarevačka Komunalna policija trebalo bi ove nedelje da se presele u nove prostorije i tako dobiju savremeno uređen i opremljen krov nad glavom koji se nalazi u renoviranoj zgradi nekadašnje kafane „Bulevar“.

Ova, inače najstarija registrovana požarevačka građevina koja još odoleva zubu vremena, prvi put pominje se 1863. godine, a protekle nedelje obišli su je gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić i predsednik Skupštine grada Žarko Pivac sa svojim saradnicima.

– Do sada je iz budžeta grada uloženo 18,7 miliona dinara za rekonstrukciju zgrade koja je godinama bila prepuštena propadanju. Renoviranjem i stavljanjem ovog objekta u funkciju, poboljšavamo uslove rada Gradske uprave a samim tim i kvalitet usluga koje pružamo građanima, rekao je gradonačelnik Miomir Ilić. „U novom objektu „Bulevar“ urađeno je 50 metara kvadratnih, što je oko 350 evra po kvadratu što je niža cena nego kada bi se iz osnova radio nov objekat“, napomenuo je Saša Isaković, nadzorni organ iz Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju“ i dodao je problem sa prokišnjavanjem dela krovne konstrukcije, koji se naknadno pojavio, potpuno rešen.

Objekat „Bulevar“ trebalo je da bude završen prošle godine, ali se u međuvremeno došlo na ideju da se adaptira spratni prostor, te su sredstva za ove namene izdvajana 2011. i 2012. godine. Isaković kaže da će kompletno uređenje objekta i prostora biti završeno naredne godine. Preostalo je da se uradi podrumski prostor sa nadstrešnicom, što se planira u narednoj godini, ograda i ulazna kapija, a potrebno je i pre zime uvesti grejanje, što je dodatnih 3,3 miliona dinara. Za ovaj objekat grad je dobio dva miliona dinara od Ministarstva za lokalnu samoupravu i sredstva od priređivanja igara na sreću, a pomenuti novac je utrošen na nabavku kancelarijskog nameštaja i računarske opreme. Gradonačelnik Ilić najavio je mogućnost useljavanja još jedne službe Gradske uprave, moguće građevinske inspekcije, u ovaj objekat, nakon nabavke neophodne opreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari