Predizborno obećanje dato prošle godine u kampanji pred vanredne lokalne izbore u Majdanpeku minulog vikenda ispunio je potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić, uručujući ključeve novog strana petočlanoj porodici Petković iz tog grada.

Radovan i Nada Petković, sa troje dece ometene u razvoju, Markom, Marijanom i Marinkom živeli su u garsonjeri koju im je dodelio Rudnik bakra Majdanpek, čiji je Radovan penzioner. Petočlana porodica živi od njegove penzije, jer je Nada domaćica. U takvim uslovima, jedva sastavljaju kraj s krajem, a novi veći stan u kome bi deca imala prostor za odrastanje bio je nedostižan san.

– Presrećna sam i zahvalna svima što su nam omogućili da posle 15 godina i života u garsonjeri od 18 kvadrata dobijemo nešto lepo i svoje gde možemo normalno da živimo – kaže Nada Petković.

Novac potreban za kupovinu stana ovoj majdanpečkoj porodici prikupljen je iz pojedinačnih donacija članova SNS, objasnio je Gašić.

– Pre godinu dana smo obećali ovoj porodici da ćemo im rešiti stambeno pitanje i ovim pokazujemo da ispunjavamo svoja obećanja. Zahvaljujem članovima SNS koji danas pokazuju koliko su različiti od onih koji su vodili Srbiju do 2012. godine i koji su svojim prilozima, trudom i radom omogućili da poklonimo stan porodici Petković. Pokazujemo da smo sa svojim narodom uvek kad god možemo pomažemo – izjavio je Gašić.

Predavanju ključeva novog stana prisustvovao je i generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski.

– Oduševljen sam da je ispoštovana reč članova i rukovodstva stranke, a sebe smatram učesnikom u ovom lepom činu, kao i sve, od predsednika opštine i direktora majdanpečkog rudnika i građana Bora i Majdanpeka koji su dali novac da se kupi ovakav stan – rekao je Spaskovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari