Ko čeka taj i dočeka, pa je tako i Partizanov štoper Marko Jovanović posle tri sezone lutanja od klupe do tribina, s retkim nastupima u prvom timu, stigao do mesta u startnih 11. Sklanjanje Đorđevića u gro plan izbacilo je jednog od najboljih pojedinaca u mečevima sa Tuluzom i Šahtjorom, na kraju odiseje srpskog šampiona u ovogodišnjoj Ligi Evrope.


– Više puta sam bio blizu odlaska u druge klubove na pozajmicu, ali kako se uglavnom radilo o onima iz Srbije, nisam hteo da napuštam Humsku. Nisam mogao sebe zamisliti u tuđem dresu, kako igram protiv kluba u koji sam došao kao osnovac. Uporno sam čekao svojih pet minuta, pa sada moram iskoristiti svaki sekund – kaže dvadesetdvogodišnji igrač, na početku karijere napadač, a kod nekih trenera „parnog valjka“ i selektora mlade reprezentacije i desni bek.

Jedne pripreme bile su vam dovoljne da se ukapirate sa, 14 godina starijim, Krstajićem?

– Mislim da smo dobitna kombinacija, ali neka takmičarske utakmice pokažu da li sam u pravu. Krletove godine nimalo se ne osećaju u njegovoj formi, šta više iskustvo mu samo pomaže da bolje predvidi neke stvari i racionalnije se troši. Svaki dan učim uz njega. Ni ja nisam od juče. Ne znam još kako izgleda igrati u inostranstvu i jačoj ligi, ali sam u Partizanu i mladoj selekciji naučio razliku između našeg i evropskog fudbala. Verujem u svoje kvalitete.

Od vas se očekuje da pokažete zašto ste dobili prednost u odnosu na eks kapitena. Spremni ste za taj pritisak?

– Ko nije spreman da se nosi s rezultatskim pritiskom, velikim očekivanjima i kritikom njemu i nije mesto u Partizanu. Velike sredine ne trpe kukavice i mlakonje, ili jesi ili nisi. Na meni je da dokažem da sam pravi čovek na pravom mestu. Možda nisam na svakoj pripremnoj utakmici bio na najvišem nivou, ali posle svega mogu reći da sam spreman napraviti sve što je do mene na ostatku puta do treće uzastopne titule.

Zvezda joj je bliža u ovom trenutku. Kako prestići komšije?

– Nemam dilemu oko toga koji tim je bolji, jer oni nisu a mi jesmo celu jesen igrali u Evropi, ostali neporaženi u našem šampionatu i dobili večiti derbi, ali Zvezda ima prednost na startu prolećne trke. Tri boda nisu velika razlika, jedino što za njeno brisanje nije dovoljan samo suvi kvalitet. Moramo biti ozbiljni, borbeni i budni na svakom meču – optimistički je raspoložen, ali i trezven Jovanović uoči subotnjeg starta drugog dela Jelen Super lige. 

Skupa škola

– Sukob sa Lomićem i sve što se posle toga dešavalo velika su mi životna škola. Ne bih smeo nikada više sebi dozvoliti stvari koje mi mogu ugroziti karijeru, bez obzira na to ko je više kriv – shvatio je jedan od aktera fizičkog obračuna na sred hotela, tokom priprema u Turskoj, koji inače nijednom u karijeri nije napravio incident ili faul za crveni karton.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari