Najiskusniji i, van granica Srbije, najpoznatiji fudbaler sadašnjeg Partizana Mladen Krstajić ne slaže se sa većinskim stavom domaće javnosti da će se crno-beli provesti kao bosi po trnju na gostovanju prebogatom Šahtjoru, redovnom učesniku Lige šampiona, prošlogodišnjem osvajaču Kupa UEFA i jednom od najvećih favorita za trofej u novopokrenutoj Ligi Evrope, koji je u prvom kolu „isprašio“ belgijski Briž (4:1).

– Kod svih utakmica u Evropi, prvo i najvažnije je da smo koncentrisani svih 90 minuta. Znamo ko nam je rival, znamo da idemo na noge prošlogodišnjem osvajaču istog ovog takmičenja i da nam neće biti nimalo lako pred prepunim stadionom Šahtjora. Ali, idemo tamo da ostvarimo što bolji rezultat. Možda uzmemo i koji bod, što da ne… – zabranjuje unapred potpisanu predaju nekadašnji defanzivac Verdera i Šalkea, koji je kao član ovih bundesligaša već imao posla sa najuspešnijim ukrajinskim klubom u poslednjoj deceniji.

Prekaljenom štoperu ne prija činjenica da su „parni valjak“ svi već prežalili posle startnog poraza od Tuluza i bledih partija u našem prvenstvu.

– To može da nam bude samo dodatno opterećenje. Svi pričaju kako je najvažnije da primimo što manje golova. Međutim, mi ne mislimo tako. Jesu oni i kvalitetniji i iskusniji, lagao bih kada bih rekao da nisu apsolutni favoriti. Ali, mi znamo koje su im slabe strane, kao što znamo koje su naše prednosti. Najvažnije je da delujemo kao tim, svi kao jedan i onda nema zime – smatra Krstajić, koji je u više navrata upozoravao na moguće rizike razmažene i egocentrične igre pojedinaca.

Prvotimac ekipe iz Humske zna kako je moguće preduprediti naivno primljene golove u meču sa francuskim klubom, na otvaranju borbi u J grupi Lige Evrope.

– Nije nas taj nesrećni poraz poremetio. Znamo da moramo da igramo čvrsto i agresivno. Rezultat tog meča nije bio krivica odbrane, niti pojedinaca. Grešili smo kao tim. Još uvek nismo u dobroj formi, ali za samopouzdanje je jako važno što smo vezali par pobeda – letošnji povratnik u srpski fudbal insistira na kolektivnom duhu i igri.

I potpredsednik Gordan Petrić podigao sidro

Višenedeljna kuloarska nagađanja sinoć su dobila zvaničnu potvrdu – Gordan Petrić više nije potpredsednik crno-belih. Vest o dobrovoljnom povlačenju iz Partizanove uprave saopštio je gostujući na SOS kanalu (?!), a ostavku je objasnio „nezadovoljstvom radom ljudi iz vrha kluba“. Nekadašnji igrački as i generalni sekretar srpskog šampiona sebi, bivšem kolegi potpredsedniku Zoranu Mirkoviću (podigao sidro posle dvomeča sa Rilom) i sportskom direktoru Ivanu Tomiću zamerio je na tome što „nisu progurali svoje ideje“, poput one o angažovanju Predraga Mijatovića za savetnika u Partizanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari