Iskusni štoper najjače reprezentacije Srbije Mladen Krstajić i njen pouzdani golman Vladimir Stojković slažu se sa selektorom Antićem da je igra protiv Litvanije model koji bi i u budućnosti trebalo slediti.

Počev od meča sa Austrijom, ove srede u Beču, na koji su „orlovi“ otišli oskoljeni visokim trijumfom i uverljivom partijom u prošlom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine.

– Sistem koji je izabrao i postavio novi selektor pokazao se pravim. Iz utakmice u utakmicu sve više delujemo kao tim, ozbiljniji smo, kompaktniji i opasniji. Trebalo bi da protiv svih protivnika igramo onako kako smo to radili prošle subote na Marakani. Onda će biti i bodova i aplauza sa tribina – smatra defanzivac nemačkog Šalkea, koji je protiv svrgnutog lidera Sedme grupe na teren ušao kada ga je napustio povređeni Dragutinović, a susret na Ernst Hapelu mogao bi da počne od prvog minuta.

– U subotu smo igrali onako kako nam javnost većneko vreme traži – do noge. Pokazali smo da znamo da igramo fudbal, da nam leži pas stil. Samo da tako nastavimo i Zvezdin stadion će „goreti“ na svakoj utakmici reprezentacije. Drago mi je što smo izmamili aplauze navijača. Na nama je sada da svaki put zaslužimo takvu podršku – kaže prvi čuvar mreže naše selekcije, koji i pored devetomesečnog sedenja na klupi portugalskog Sportinga za Srbiju brani kao da svakog vikenda igra velike utakmice.

– Protiv Litvanije nisam imao ozbiljnijeg posla, bilo bi lepo da tako bude i u Austriji, mada mi je učinak tima uvek na prvom mestu. Ne mogu da obećam osvajanje tri boda, što nam je naravno cilj, čak ni jednog, ali u ime ekipe poručujem da ćemo učiniti sve kako bismo ponovili divnu noćna Marakani. Imamo volje, energije i kvaliteta za to – oprezan je, ali pozitivno raspoložen Stojković.

Krstajić se takođe nada novom slavlju, ali na vreme upozorava na težinu zadatka koji je pred njim i ostalim izabranicima selektora Antića.

– Remi Austrije na Farskim ostrvima nije iznenađenje samo za njihovu javnost veći za sve ekipe u grupi. Ta dva izgubljena boda teraju naše domaćine da zapnu iz sve snage protiv svog direktnog konkurenta u borbi za drugo mesto. Imaju i ekipu za to. Gledali smo njihove duele sa Francuskom i Litvanijom i uverili se koliko liče na Nemce. Trče, drže koncentraciju i „tuku“ se svih 90 minuta, jaki su u duel igri, a najopasniji iz prekida u fazi napada. Smatram, međutim, da smo mi bolji „na lopti“. Osim toga, idemo im na noge posle pozitivnog iskustva iz utakmice sa Litvanijom – ističe centarhalf „orlova“, koji su u ponedeljak odradili prvi od dva treninga na stadionu na kojem će novom pobedom pokušati da zadrže vodeće mesto u grupi.

Luković pravo u Beč

Aleksandar Luković prihvatio je poziv stručnog štaba „orlova“ i stavio se na raspolaganje za mečsa Austrijom. Levi bek Udinezea nije se u Beogradu priključio ekipi, većse zbog blizine istoimenog italijanskog grada i Beča sam odvezao do odredišta predstojećeg duela „orlova“. Povremeni reprezentativac Srbije priključen je zbog povrede Ivice Dragutinovića, koji je zbog problema sa zadnjom ložom rano napustio duel sa Litvancima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari