Za najiskusnijeg fudbalera Partizana Mladena Krstajića nema dileme oko toga ko je favorit u sutrašnjem duelu srpskog prvaka i Tuluza, na startu borbi u J grupi Lige Evrope. Tokom devetogodišnjeg staža u Bundesligi štoper crno-belih često je imao posla s francuskim klubovima pa, posle serije slabih igara i rezultata svog tima, prednost prepušta ekipi sa Munisipala.

– Bez obzira na to što igramo kod kuće Tuluz je u blagoj prednosti u odnosu na nas. Zbog jačine lige iz koje dolazi, manjeg pritiska i defanzivnih kvaliteta, karakterističnih za timove iz tog dela Evrope. Francuzi su majstori za takmičarski, snažan fudbal, sa puno trčanja, duela i taktike – zna ko stiže u Humsku, defanzivac jedinog našeg preostalog predstavnika u UEFA takmičenjima, koji ne daje mnogo na značaju netrofejnoj tradiciji i lošijem otvaranju sezone protivnika.

Poznat po tome što o problemima govori bez dlake na jeziku nekadašnji reprezentativac priznaje da s igrom iz nedeljnog remija s Čukaričkim, Partizan „nema nikakve šanse“ protiv Sesoka, Seta, Maćada, Didota i ostalih igrača popularnog La Tefa.

– Kvalitet nije sporan, ali jeste pristup obavezama. Moramo delovati kao ekipa, a ne rešenja tražiti u pojedinačnim potezima, kao što smo to činili u prvom poluvremenu na Banovom brdu. Moramo svi više trčati bez lopte, a ne samo kada nam je u nogama. Agresivnost, disciplina i koncentracija takođe moraju biti na višem nivou. Svih 90 minuta – nabraja Krstajić neke od brojnih mana u igri „parnog valjka“ ove sezone, zbog kojih je plasman u Ligu šampiona ponovo ostao pusti san, a start masovnijeg i manje isplativijeg evro kupa u Humskoj 1 dočekuju s velikom zebnjom.

– Ne smemo se zanositi i unapred davati velika obećanja. Krećemo sa skupljanjem bodova, pa dokle stignemo. Šahtjor i Tuluz su favoriti u našoj grupi, a mi ćemo šansu tražiti iz drugog plana – racionalno rezonuje povratnik u Partizan.

 

Žinjak udarna igla

Dvadesettrogodišnji napadač Andre Pjer Žinjak najveća je zvezda četvrtoplasiranog tima prošlog francuskog šampionata. Robustni centarfor je sa 24 gola za osvajača jednog nacionalnog kupa u poslednjem izdanju Lige 1 stigao do A selekcije svoje zemlje. Njegov pogodak doneo je „galskim petlovima“ pobedu u meču mondijalskih kvalifikacija sa Farskim Ostrvima, a nedavni susret sa Srbijom morao je napustiti već u 13. minutu zbog isključenja golmana Lorisa.

Moreira na terenu, Ljajić na tribinama

Najveći Partizanov adut u ovoj utakmici trebalo bi da bude oporavak Almamija da Silve Moreire. Portugalski organizator igre iz Gvineje Bisao vraća se u ekipu posle gotovo mesec dana pauze, tj. tri propuštena meča u domaćoj Superligi i revanša sa slovačkom Žilinom, što bi trebalo da označi kraj mukama crno-belih u pravljenju akcija. Na tribine će, zato, drugi starter iz veznog reda Adem Ljajić. Igrač mlade selekcije Srbije nema pravo nastupa zbog parnih žutih kartona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari