Partizanov najiskusniji fudbaler Mladen Krstajić ne želi da se stavlja ni na čiju stranu u „slučaju Nenad Đorđević“. Letošnji povratnik među crno-bele kaže da se nagledao sličnih stvari u Bundesligi, gde je devet godina komandovao odbranom Verdera i Šalkea.

– Znam da mu nije lako, žao mi je što prolazi kroz ovo, poznajemo se još iz reprezentacije, ali fudbal je surov posao. Evo, Magat je u Šalkeu skoro na transfer listu stavio petoricu, šestoricu igrača, čiji ugovori nisu ispod dva miliona evra. Jednostavno, danas jesi, a već sutra nisi. Ko zna, možda će i meni na leto saopštiti da sam postao prekobrojan – komentariše Krstajić odluku svog trenera Stevanovića da iz konkurencije za tim odstrani višegodišnjeg kapitena srpskog šampiona i njegovog parnjaka na štoperskim pozicijama.

U takvoj situaciji najveće breme odgovornosti u zadnjoj liniji pašće na vaša leđa. Možete biti toliki oslonac mnogo mlađim saigračima?

– Mislim da sam im i do sada bio na raspolaganju i od pomoći. Ne samo na terenu, u igri, nego i savetima van njega. Kad god mogu, gledam da ih korigujem i usmeravam. Ne da bih glumio veličinu i ponižavao ih, nego im preneo svoje, ne malo, iskustvo. Verujem da su to moje pravo i obaveza, jer sam puno toga prošao i napravio u karijeri.

Ekipi je na prozivci komandovana odbrana titule. Da li je to izvodljivo?

– Zvezda je zasluženo jesenji prvak. Komšije su iskoristile naše slabosti i greške u prva dva, tri meseca, pa nam sada beže ta, ne nedostižna, tri boda prednosti. Ako hoćemo kao država u Evropu, neka nas onda tamo i u sportu predstavljaju najbolji. A, Partizan je partijama u finišu polusezone, naročito onom u večitom derbiju, pokazao da je bolji tim od Zvezde. Mladi igrači poput Petrovića, Fejse, Jovanovića… povukli su kada je trebalo i pokazali potencijal. Tako bi trebalo da bude i na proleće.

U više navrata javno ste dizali glas zbog „rata“ u vrhu kluba, tražeći mir za ekipu, maksimalan rad i podršku uprave. Da li se, u međuvremenu, nešto promenilo?

– Ne zanima me ko je na čijoj strani, neću da se svrstavam, ali dosta mi je Partizanovih „vojnika“ koji, krijući se iza imena kluba, rade za svoje interese. Ne pričam o pojedincima, već o pojavi. I nikada neću ćutati o tome. To što sam kao profesionalac maksimalno posvećen obavezama na terenu ne znači da nemam pravo na svoje mišljenje. Tako sam se ponašao i u Verderu i Šalkeu.

U klubu nema više ljudi koji su vas doveli – Tomića, Mirkovića, Petrića, Jokanovića. Neobično?

– Žao mi je što je tako ispalo, sve su to to bivši sportisti i partizanovci, s kojima sam jeo isti „hleb“ u Partizanu i reprezentaciji. Ali, to što iznosim lične stavove ne znači da želim voditi politiku kluba.

Da li ćete to raditi od leta, na funkciji sportskog direktora?

– Nikada ništa slično nisam izjavio ili najavio. Mediji su me gurali u tu fotelju. Vratio sam se da bih napravio nešto u Evropi s Partizanom, završio u karijeru i nastavio da s porodicom živim u Srbiji. Imam još godinu i po ugovora – negira Krstajić navodni dogovor sa UO o preuzimanju ovog posla na kraju ove sezone.

Diara čeka faks Gacijantepa

Lamine Diara već je jednom nogom u Gacijantepu, ali da bi prešao prag turskog kluba u klub iz Humske mora stići pisana potvrda o usmeno dogovorenoj prodaji senegalskog centarfora, za manji iznos od traženog na početku pregovora, ali u gotovini umesto na rate. Mada još pre nekoliko dana najavljen, taj faks ni juče stigao, ali crno-beli su sigurni u realizaciju transfera, odnosno, posle njega moguću, kupovinu špiza Oumaru Abubakara od OFK Beograda.

 

Reno vozi „parni valjak“

Klub je dobio još jednog novog tehničkog sponzora u vidu automobilske kompanije Reno. Po ugovoru, potpisanom do 2012. godine, čelnici, stručni štab i fudbaleri crno-belih ubuduće će koristiti vozila ovog giganta francuske automobilske industrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari