Zavod za izgradnju grada je saopštio da se dolaskom lepših dana stvaraju uslovi za intenzivniji nastavak radova na proširenju Temerinskog puta, od Savske ulice do navoza na petlju autoputa Subotica – Beograd, započetih krajem prošle godine.

Goran Višnjić, direktor ovog javnog preduzeća napominje da je ovo značajna investicija koja će doprineti regulisanju saobraćajnih tokova u gradu i smanjenju saobraćajnih gužvi na ovom vrlo frekventnom ulazno-izlaznom pravcu u grad. Saobraćajne gužve moraju se regulisati još na ulazima u grad, zbog čega je sređivanje ulazno-izlaznih pravaca jedan od prioriteta ZIG-a. Proširenje dela Temerinskog put i kompletiranje ove saobraćajnice u punom bulevarskom profilu, omogućiće lakše i bezbednije odvijanje saobraćaja i brže uključivanje velikog broja vozila na autoput.

Planirano proširenje obuhvata izgradnju druge kolovozne trake sa dve saobraćajne trake u dužini od oko 530 metara, širine sedam metara, koja će od postojećeg kolovoza biti razdvojena razdelnom trakom širine četiri metra. Pored toga, izvršiće se rehabilitacija postojeće saobraćajnice, a na ovom potezu planirana je i izgradnja javnog osvetljenja.

Ono što će posebno obradovati brojne posetioce megamarketa Merkator-S je pretvaranje postojeće trokrake raskrsnice na mestu skretanja ka objektu megamarketa u kružnu raskrsnicu koja znatno više odgovara saobraćajnom opterećenju, saobraćajnim tokovima i rangu saobraćajnice. Nova kružna raskrsnica na ovom mestu omogućiće lakše i bezbednije kretanje motornih vozila i predstavlja rezultat uspešnog dogovora menadžmenta ZIG-a i Merkatora. Prepoznavanje zajedničkih interesa uslovilo je postizanje zajedničkog cilja kroz realizaciju kružne raskrsnice, zahvaljujući pored ostalog, i finansijskom učešću Merkatora vrednom oko 28 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari