Kuburović sa Kukanom o reformama u pravosuđu

Ostavite komentar


  1. Ja imam 88 godina I do sad od vremena Broza citao sam I sluso da se za to vreme refrmira prvosudja na nasim prostorima I zakljucio sam da to reformsti rade; sto oprastaju greske njihovim prednicima jer znaju da ce I njima biti oprosteno ! Uklonite Vi titovu zapvest „da se sudije nemoraju drzati zakona kao pijan plota“ pa Vam nece trebati nikakve reforme…

  2. —– Original Message —–
    From: KACIN Jelko
    To: lazar dragin
    Sent: Friday, May 21, 2010 11:02 AM
    Subject: RE: kacin

    Poštovani gospodine Dragin,

    Hvala vam na vašoj poruci i ukazanom poverenju.

    Pre svega, kao sto ste i sami rekli, bez učvršćivanja pune vladavine prava u Srbiji ta zemlja, kao i sve druge države Zapadnog Balkana, ne mogu očekivati kraj procesa političke tranzicije kao uspostavljanju demokratije: evropska perspekitva je direktno povezana sa postizanjem jasnog i trajnog uspeha na ovom polju. Vaš slučaj ilustruje koliko je napora još potrebno.

    S druge strane, duboko verujem da su skorašnjom reformom pravosudja u Srbiji konačno postavljeni temelji pravne države. Iako su naravno potrebni dodatni napori, ovom reformom je napravljen ključan iskorak u dobrom smeru. Uveren sam da ćete to i sami shvatiti uskoro.

    Moja ovlašćanja kao Izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju su naravno specifične prirode: u svim svojim nastupima uvek sam insistirao na ispunjavanju ovog ključnog kopenhaškog kriterijuma o uspostavljanju vladavine prava. To ću svakako nastaviti da radim i u budućnosti.

    S poštovanjem,

    Jelko Kacin
    (ALDE/LDS)

    ________________________________________

  3. Спречити несметано вршење криминала правосуђа над грађанима Србије!

    Тужиоцима и судијама укинути имунитет – увести им лиценцу ( као што и друге професије имају) не мешајући се у њихову самосталност и независност а све у циљу гарантоване примене Закона, Устава, Кодекса и дате Заклетве!

    Обавезно укинути “слободно судијско уверење” (нигде у свету не постоји) како би се избегла могућност „организованог криминала“ злоупотреба и заобилажења примене Закона, Устава, Кодекса и дате Заклетве!

    Формирати Народно независно тело за контролу рада тужилаца и судија!

    Обезбедити нашој деци и будућим генерацијама цивилизовано друштво и повратак моралних вредности!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.