Neželjenu slavu doneo je Jozef Fricl austrijskom Amštetenu, koji ovih dana posećuju hiljade turista da vide „kuću strave“ u kojoj je ovaj 73-godišnji monstrum u podrumu držao ćerku koju je silovao i s njom imao sedmoro dece. Znatiželjnici ne moraju mnogo da traže, jer Amšteten je odmah u blizini autoputa koji vodi na zapad od Beča.

Neželjenu slavu doneo je Jozef Fricl austrijskom Amštetenu, koji ovih dana posećuju hiljade turista da vide „kuću strave“ u kojoj je ovaj 73-godišnji monstrum u podrumu držao ćerku koju je silovao i s njom imao sedmoro dece. Znatiželjnici ne moraju mnogo da traže, jer Amšteten je odmah u blizini autoputa koji vodi na zapad od Beča. A vila Friclovih, koja je u Ibštrase 40, lako se nalazi i u stalnoj je opsadi posetilaca iz Austrije, Nemačke i drugih zemalja.
„Ljudi skreću sa autoputa i dolaze ovamo, u okviru nečega što bi se moglo nazvati katastrofičkim turizmom. Šokirana sam, ne shvatam motive koji vode te ljude. Morali bi da imaju više poštovanja prema žrtvama“, rekla je zamenica gradonačelnika Ursula Puhebner. Veliko je interesovanje turista i za bolnicu u kojoj je smeštena 42-godišnja Elizabeta Fricl s troje dece, rođene iz incesta, koje je policija našla u katakombama ispod doma njenog oca. Advokat Elizabete Fricl je izjavio da je njegovoj klijentkinji nuđeno za razgovor više od milion evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari