Povodom početka realizacije projekta otkupa seoskih kuća u okviru humanitarne akcije „Možeš i ti“, za koju je Opština Inđija donirala osam miliona dinara, a koju sprovode Humanitarna organizacija Divac, UNHCR, INTERSOS, predsednik Opštine Inđija Goran Ješić i proslavljeni košarkaški as Vlade Divac obišli su porodice, kojima je odobrena donacija za kupovinu kuća.

Za dve porodice, koje su konkurisale za ovaj projekat, odobrena je donacija od 560.000 dinara po porodici za kupovinu kuće, hiljadu evra u dinarskoj protivvrednosti u građevinskom materijalu i 24.000 dinara za pokrivanje administrativnih troškova oko kupovine kuće.

Jedna kuća, koja će biti otkupljena je u Krčedinu i u njoj će živeti četvoročlana porodica Kesić, dok je porodica Ostojić, koja broji pet članova, nastanjena u Novom Slankamenu.

– Problem sa izbeglim i raseljenim licima nije više ni ekonomski ni politički već ljudski, moralni problem, koji ova nacija ima prema ljudima koji su pre 15 godina izbegli iz svojih domova. U ovom momentu u Opštini Inđija imamo oko 11.000 izbeglih i raseljenih lica. Ova akcija je najkvalitetniji način na koji možemo da rešimo problem zato što se neće praviti geto, nego će izbreglice biti uspešno integrisane sa domaćim stanovništvom i tako trajno rešiti svoj status – rekao je Ješić i dodao da će Opština Inđija i dalje podržavati akciju, koju je pokrenula porodica Divac.

Vlade Divac je rekao da su Opština Inđija i predsednik Ješić dobar primer svima u Srbiji kako vlast treba da se ponaša prema svojim sugrađanima.

– Nadam se da će se još mnogo ljudi priključiti našoj akcija i da će velik broj izbeglih i raseljenih lica na ovaj način uspeti da dođe do krova nad glavom – rekao je Divac i najavio nove akcije pomoći za izbegla i raseljena lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari