Kučevski folklorci nastavljaju bogatu tradiciju gostovanja po zemlji i inostranstvu pa je, u organizaciji Narodne biblioteke „Veljko Dugošević“ iz Golupca održan koncert Folklornog ansambla Centra za kulturu „Veljko Dugošević“ iz Kučeva.

Folklorni ansambl iz grada na Peku pred ljubiteljima folklora koji su i pored loših vremenskih uslova, prisustvovali koncertu, predstavio bogatim repertoarom i koreografijom izvornih narodnih pesama i igara iz svog kraja i Srbije. Na koncertu su kao gosti nastupili i vokalni solisti Daliborka Vinkić, Dragana Borojević i Manuela Bumbešević. -Nesporan talenat igrača, uložen rad i trud, požrtvovanost i velika ljubav prema folkloru i očuvanju narodne tradicije, siguran su recept za uspeh. U Golupcu smo započeli realizaciju programa rada i aktivnosti našeg Folklornog ansambla u ovoj godini koju ćemo sigurno obeležiti uspesima i učešćem na mnogobrojnim Saborima i Festivalima na kojima ćemo se predstaviti igrama iz našeg bogatog repertoara, kaže koreograf Miodrag Miša Trailović.

Nebojša Jovanović, jedan je od igrača sa najdužim stažom u Folklornom ansamblu. On kaže da mu je veliko zadovoljstvo što je ansambl kao jedna velika porodica koji doprinosi očuvanju narodne baštine ovog kraja i Srbije uopšte. – Posebno mi je drago što u Folklornom ansamblu vlada jedinstvo i međusobno poštovanje kako na probama, tako i na raznim nastupima zemlji i inostranstvu,dodao je Jovanović.

Na svim dosadašnjim nastupima i koncertima, a bilo ih je oko pedesetak u prošloj godini, ljubitelji folklora iz raznih krajeva Srbije, u kojima je ovaj ansambl gostovao, imali su priliku da na delu vide deo stvaralaštva iz bogatog programa ansambla koji je i jedan od nosioca negovanja tradicije folklora i naših narodnih običaja u gradu na Peku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari