U okviru novembarskih svečanosti, povodom Dana opštine, u Pljevljima je održan godišnji koncert KUD-a „Volođa“, koji je savršeno izvedenim koreografijama, ljepotom i mladalačkim osmijesima još jednom oduševio mnogobrojne poštovaoce folklornog stvaralaštva.


Uigrane djevojke i mladići na najljepši način krunisali su veoma uspješnu 69 godinu postojanja ovog društva. Publika je u prepunoj sali Doma vojske gromoglasnim aplauzima pozdravila sve koreografije, od „Crmničkog ora“, ljubavne ciganske igre, šaljive igre iz Vojvodine i veselih šokačkih igara, preko koreografije „Ero s onog svijeta“, igara iz Boke i Ponišavlja, a posebno oduševljenje publike izazvala je koreografija „Vranjanska svita“.

Umjetnički rukovodilac KUD-a „Volođa“ Hajrudin – Cigo Tabaković za Sandžak Danas je kazao da svaki put na godišnjem koncertu uvrsti nekoliko koreografija koje se ne izvode često. „Volođa na svom repertoaru ima oko 40 koreografija i nije teško da se uvijek nešto promijeni ili doda, tako da liči na nešto novo. Toliko energije, pokreta i elegancije može dati samo uigrana ekipa koja pozitivnu energiju širi gdje god se pojavi“, kaže on.

Nataša Zečević već pet godina igra na svim značajnijim nastupima društva ističe da je najteže igrati pred domaćom publikom, jer je pljevaljska publika je jako probirljiva. „Kao i svake godine pokušavamo da damo maksimum i nadam se da smo uspjeli, sudeći po reakciji publike koja je bila jako zadovoljna. Publika nas je pozvala na bis i i mi smo to ispoštovali i hvala im što su došli u ovolikom broju“, istakla je Zečevićka.

„Pljevaljski tamburaši“

Koncert su upotpunili „Pljevaljski tamburaši“, sa kojima je publika pjevala u glas i čijih se pjesama zaželjela, s obzirom da ne nastupaju često pred pljevaljskom publikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari