Na međunarodnom festivalu folklora u turskim gradovima Ajvaliku i Sarimsakliju KUD „Volođa“ iz Pljevalja osvojio je tri vrijedne nagrade. U ukupnom plasmanu osvojili su prvo mjesto za koreografije iz folklora, drugu nagradu za nošnju, a igračica Nataša Zečević proglašena je za mis festivala. Pored toga umjetničkom rukovodiocu „Volođe“ Hajrudinu Cigu Tabakoviću uručena je povelja grada Ajvalika kao i pehar KUD-u za učešće na festivalu.

Nakon povratka umjetnički rukovodilac KUD-a Hajrudin-Cigo Tabaković je rekao da razloga za slavlje zaista ima. „Na najbolji način smo predstavili naše Kulturno umjetničko društvo, grad Pljevlja i državu Crnu Goru. Ovom prilikom želim zahvaliti opštini Pljevlja i Rudniku uglja koji su prepoznali naš potencijal, omogućili nam odlazak na festival i smatram da smo im se na ovaj način donekle i odužili. Festival je bio izuzetno kvalitetan, jer je to bukvalno bio balkanski festival i svaka zemlja Balkana imala je svog predstavnika“, kazao je Tabaković i naglasio da je sve bilo na vrhunskom nivou od organizacije do smještaja.

Snežana Purić je kazala da je bio neopisiv momenat kada su ih proglasili kao pobjednike festivala. „Predstavili smo se dvjema koreografijama, „Crnogorskim orom“ i „Vranjanskom svitom“, publika je bila oduševljena. Dali smo sve od sebe, kao što to uvijek i radimo, međutim vjerovali smo u uspjeh našeg ansambla, svjesni naših kvaliteta, iako je konkurencija bila jaka. Čestitam svim članovima našeg društva, umjetničkom direktoru Hajrudinu Tabakoviću Cigu, kao i našoj Nataši Zečević koja je proglašena za najljepšu djevojku. Nadam se da smo opravdali povjerenje ljudi iz opštine, koji su nam omogućili odlazak na festival“, istakla je Snežana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari