Spletom narodnih pjesama i igara KUD „Volođa“ je uveličao praznik grada i ispunio Dom Vojske Crne Gore do poslednjeg mjesta. Iako su Pljevljaci svaku veče tokom novembra imali raznovrstan program kao što su razne izložbe, književne i humorističke večeri, pozorišne predstave, koncerti, ipak za nastup „Volođe“ je poslednjih dana novembra vladalo veliko interesovanje. „Volođa“ je izveo crnogorsko oro, igre iz Povardarja, splet igara iz Šumadije i Pomoravlja, igre, pjesme i poskočice iz Posavine, šaljivu igru iz Banata i vesele šokačke igre.

Kao vokalni solisti predstavili su se nezaobilazni Milenko Jelić i Nedžib-Nečko Delić, kao i mlade snage: Snežana Purić, Sanja Šljukić i Admir Ćirlija-Badži, uz orkestar Seja Muslića, a koreografije „Volođe“ je osmislio Hajrudin-Cigo Tabaković. Kulturno-umjetničko društvo „Volođa“ je osnovano 1945. godine, a od 1999. godine djeluje kao nevladina organizacija. Iz folklorne sekcije KUD „Volođa“ izrastao je Ansambl narodnih igara i pjesama koji nastavlja tradiciju očuvanja kulturne baštine.

U toku svog višedecenijskog rada KUD „Volođa“ je učestvovao u svim važnijim manifestacijama Pljevalja i Crne Gore i gostovao u gotovo svim republikama bivše Jugoslavije, kao i u svim većim evropskim državama, osvajajući brojne nagrade i priznanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari