Kujundžić: Hapšenja policajaca po proceduri 1Foto: N1/MUP

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora unutrašnje kontrole Dragan Kujundžić saopštio je da su prilikom hapšenja dvojice pripadnika MUP poštovane sve zakonske procedure i da je sve urađeno po nalogu nadležnog tužioca koji je rukovodio predistražnim postupkom, objavio je danas N1.

Pravnu ocenu zakonitosti postupanja može dati jedino sud koji je tom prilikom doneo odluku da se dvojici policijskih službenika odredi pritvor nakon hapšenja i postupak je trenutno u fazi glavnog pretresa pred nadležnim sudom, navodi se u pisanoj izjavi Kujundžića. Sektor unutrašnje kontrole će, svakako, sagledati sve preporuke Zaštitnika građana i na njih odgovoriti u zakonom predviđenom roku, dodao je Kujundžić.

Tek u trenutku kada su bili uhapšeni Milan Dumanović i Mladen Trbović javnost u Srbiji i regionu je saznala da su pripadnici Uprave krimimnalističke policije MUP Srbije boravili na teritoriji BiH u julu 2015. godine u memorijalnom centru Potočari na komemoraciji povodom nastradalih u Srebrenici kada je, u do danas nerazjašnjenim okolnostima, bio napadnut tada predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. Pre toga, u avgustu 2016. godine, pojavio se tekst na portalu Telepromter i prilog na televiziji Al Džazira u oktobru iste godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari