Na fasadi zgrade u Vidovdanskoj ulicu, u kojoj živi šestočlana romska porodica Ristić, osvanuo je grafit sa kukastim krstom i porukom „Smrt Romina“.
Stojadinka Ristić kaže i da je kuću, u kojoj osim njih živi još nekoliko najsiromašniijh užičkih porodica, u četvrtak uveče neko kamenovao, ali na sreću nije pogodio prozor.

Na fasadi zgrade u Vidovdanskoj ulicu, u kojoj živi šestočlana romska porodica Ristić, osvanuo je grafit sa kukastim krstom i porukom „Smrt Romina“.
Stojadinka Ristić kaže i da je kuću, u kojoj osim njih živi još nekoliko najsiromašniijh užičkih porodica, u četvrtak uveče neko kamenovao, ali na sreću nije pogodio prozor. Ona svedoči da u toj ulici živi deset godina i da se do sada ništa slično nije dogodilo.
– Osim jednog komšije, sa kojim povremeno imamo problema, svi su došli da nam pruže podršku – rekla je ona i navela da su o tome obavešteni užička policija i Centar za socijalni rad, ustanova koja ovoj romskoj porodici isplaćuje materijalno obezbeđenje.
– Mislim da iza ovakvih poruka ne stoji grupa, već pojedinac. Nadam se da će policija, koja revnosno tera Rome koji prodaju robu na zelenoj pijaci da bi preživeli, isto tako biti revnosna u otkrivanju počinioca ovog napada – poručio je Predrag Jovičić, predsednik Unije Roma u Užicu.
Inače, pre nekoliko meseci, grafit sa sličnim sadržajem bio je napisan na trafostanici u užičkom naselju Carina, u neposrednoj blizini kuća u kojima stanuju Romi. Autor tog grafita je pronađen i priveden u policiju, ali grafit još uvek nije prekrečen i to je, kako Jovičić ocenjuje, „bruka za Užice i opštinsku vlast“. S druge strane, kada je na zidu parkirališta u centru grada osvanuo natpis „Trg Ratka Mladića“, nadležni su reagovali i grafit je veoma brzo prefarban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari