Kukavički igrokaz Ane Brnabić u Bačkoj Palanci 1Foto: Vlada Srbije

Ana Brnabić ipak je bila u nedelju u Bačkoj Palanci u nenajavljenoj, gotovo tajnoj poseti, koju je zabeležio samo njen Instagram nalog.

Obišla je i porodicu stradalog dečaka, rekla kako „neko mora odgovarati“ i obećala obnovu uništenih krovova. Ulica je za vreme njene posete bila blokirana, a novinari nisu pozvani. Ovo je tako više ličilo na kratak desant za spas predsednika opštine kom se ozbiljno ljulja fotelja, nego obilazak građana u olojom opustošenom području.

Njen dolazak u Bačku Palanku zvanično je najavljen za subotu na sajtu opštine, te je poslat i poziv lokalnim medijima sa detaljnom agendom šta će sve premijerka pohoditi. Kada se počeo dogovarati doček Palančana sa namerom da premijerki postave nekoliko pitanja, događaj je otkazan.

Kada su mediji to primetili, Brnabić je uradila ono što najbolje zna. Optužila je novinare da lažu.

Objasnila je da na sajtu Vlade nema nikakve najave za taj događaj iako je, u trenutku dok je to govorila, na zvaničnom sajtu opštine Bačka Palanka stajala najava njene posete za subotu.

Ovaj mali kukavički igrokaz pratila je i kampanja lokalnih naprednjačkih medija u Novom Sadu koji već danima pišu protiv građana koji se okupljaju u centru Bačke Palanke tražeći ostavku predsednika opštine i šefa štaba za vanredne situacije Branislava Šušnice.

Podsetimo, to je onaj čovek koji se izderao na novinarku nakon što ga je pitala koliko još ima kablova pod naponom koji su na zemlji, jer dete je stradalo od strujnog udara dvanaest dana posle oluje.

Kukavički igrokaz Ane Brnabić u Bačkoj Palanci 2
Aleksandar Latas, Foto: Privatna arhiva

Ubrzo smo saznali i da dok nedeljama vise kablovi po ulicama, a srušeno drveće je i dalje razbacano slično onako kako ga je oluja ostavila, put kroz šumu do lokala „Florida“ na obali Dunava, u vlasništvu supruge predsednika opštine, je očišćen.

Ana Brnabić u zemlji gde se, po njenim rečima, živi nikad bolje, a sloboda nikad nije bila opipljivija, nije u stanju da izađe pred građane jedne male opštine, koji su potreseni neradom onoga što bi se državnim preduzećima i javnim upravama trebalo zvati, i kaže im bar jednu reč: „Izvinite.“

Umesto toga odlučila se za stare metode svojih mentora. Slagati, doći tajno, sve blokirati, obećati sve što treba, otići. I odgovaraće „neko“.

Za sada su to dvojica suspendovanih dispečera koji su radili po 12 sati dok im je pomoć stizala malo i nedovoljno. Nećemo ni brinuti, šef štaba za vanredne situacije neće odgovarati, jer je lokalni naprednjački šerif, a takvih se ova stranka ne odriče, pa ni po cenu života.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari