Ivan Nikolov iz Babušnice živi u Nemačkoj već 38 godina, napravio je kuću u Babušnici i često je u rodnom kraju. Od 1. jula je u penziji tako da će ubuduće stalno biti ovde. Pored njegove lepo uređene kuće i dvorišta nalazi se još jedna zelena površina koju je Nikolov oplemenio, hteo da uredi još jednu susednu površinu, ali.

Ivan Nikolov iz Babušnice živi u Nemačkoj već 38 godina, napravio je kuću u Babušnici i često je u rodnom kraju. Od 1. jula je u penziji tako da će ubuduće stalno biti ovde. Pored njegove lepo uređene kuće i dvorišta nalazi se još jedna zelena površina koju je Nikolov oplemenio, hteo da uredi još jednu susednu površinu, ali…
– Ovu zelenu površinu pored same kuće održavam već 11 godina. Zasadio sam travu i redovno je šišam i brinem o njoj kao i svom dvorištu. Hteo sam da uredim i njivu koja se nalazi pored nje do puta. Bio sam u „Komunalcu“ kod direktora Vladimira Mišića i zamolio ga da mi ustupe i taj prostor na kome bi napravio jedan dečji park. To bi sve uredio o svom trošku. Planirao sam da tu postavim jednu klackalicu, dve ljuljaške, tobogan, sanduk za pesak, vratilo. Sve je bilo dogovoreno i već sam se spremao da naručim sve te rekvizite. Direktoru „Komunalca“ trebalo je da javim kad će početi radovi. Zatekao sam međutim na njivi čoveka koji je sadio kukuruz. Otišao sam opet kod direktora i pitao o čemu je reč. Pitao sam ga šta bi se desilo da sam sve to i naručio. U nabavku rekvizita planirao sam da uložim oko 800 evra. Dobio sam odgovor da su taj prostor dali čoveku da sadi kukuruz i na tome se sve završilo. To je opštinsko zemljište, predviđeno za zelenu površinu. Umesto toga da tu bude dečje igralište, tu je bio kukuruz a sada ruglo – kaže Nikolov.
– Malo sam se razočarao. Mislio sam da ovde sve funkcioniše kako treba, ali sam se prevario. Zatekao sam jedno sivilo i apatiju. Ovaj prostor pored kuće je bila deponija i hteo sam to sve da sredim – kaže Nikolov.
Rukovodilac Gradske čistoće u „Komunalcu“ Milovanka Stojanović kaže da je Nikolov dolazio sa predlogom da se taj prostor opelemeni, ali da ništa nije konkretno dogovoreno.
– On je zakasnio sa zahtevom jer su već bili počeli prolećni radovi i čovek kome smo i ranijih godina davali u zakup već je njivu bio poorao – kaže Stojanovićeva.
Direktor „Komunalca“ Vladimir Mišić, koji je u međuvremenu smenjen sa ove funkcije, dodaje da je Nikolov predlagao da na tom prostoru ovo preduzeće zaseje travu a da bi on posle nabavio rekvizite.
– Naglašavam da ništa konkretno nije dogovoreno, već se razgovor završio samo njegovim predlozima. Njiva je već bila poorana i bilo bi zaista glupo da čoveku kome smo to dali u zakup sada sve porušimo. To što Nikolov predlaže je lepa ideja i mi od toga ne odustajemo. Kad bude naredna licitacija, on može da se javi i da se to realizuje – kaže Mišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari