Mečevima na šest terena juče je, sa danom zakašnjenja zbog odlaganja susreta između BSK i Partizana, počeo prolećni deo Jelen Superlige Srbije. Najubedljiviji u utakmicama 16. kola koje su odigrane u dnevnom terminu bili su fudbaleri Hajduka koji su već u prvom poluvremenu golovima Veselinovića obezbedili pobedu nad Jagodinom, da bi isti igrač het-trikom postavio konačan rezultat (3:0). Vojvodina je u Smederevu „na mišiće“ savladala istoimenog domaćina (1:2), dok je jedan od dva susreta bez golova viđen u odmeravanju snaga Donjeg Srema i OFK Beograda.


Sudbina odložene utakmice iz Borče umalo se ponovila u Subotici i Kragujevcu, ali su sudije odlučile da se ti mečevi odigraju uprkos lošem stanju terena. Igrači Radničkog 1923 su se bolje snašli po terenu koji su zaposleni u klubu otrgli od snega i golom Otaševića vodili sve do poslednjih trenutaka meča kada su poklekli pod naletima Rada (1:1). S druge strane, kišom natopljeni teren na severu zemlje doneo je najviše golova u remiju Spartaka i Slobode. Domaćin je u dva navrata imao prednost, ali su Užičani na kraju ipak odneli bod (2:2).

Uvredljivi povici u Nišu

Arbitri na meču između niškog Radničkog i Novog Pazara zapretili su u poluvremenu da će prekinuti utakmicu ukoliko se sa tribina nastavi uvredljivo skandiranje na račun gostiju. Na Čairu se okupilo oko 1.500 gledalaca koji su pozitivno odreagovali na ultimatum sa razglasa, pa je meč odigran do kraja, ali bez golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari