Na 89. vanrednoj sednici Gradskog veća Požarevca doneto je više odluka značajnih za svakodnevni život građana.

Usvojen je izveštaj Veterinarsko specijalističkog instituta Požarevac o šestogodišnjoj kontroli namirnica životinjskog porekla na zelenim pijacama u Požarevcu i Kostolcu. Rezultat je veoma pozitivan i ohrabrujući. Naime, ispravnost ovih namirnica je, od oko 42 odsto u 2006. godini, sada, u 2011. godini, dostigla ispravnost od čak 93 odsto. Opredeljenje je da Institut nastavi redovne kontrole što bi doprinelo da ispravnost životnih namirnica bude dovedena na još viši nivo.

Članovi Veća su usvojili sledeće izveštaje: o sistematskoj kontroli sadržaja alelgogenog polena u vazduhu na teritoriji grada Požarevca na udaljenosti do 25 kilometara u 2011. godini i izveštaj o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće sa privatnih bunara. Usvojeni su programi: praćenja kvaliteta vazduha u 2012. godini, zagađenosti zemljišta kao i komunalne buke u Požarevcu i Kostolcu za narednu godinu.

Domu zdravlja Požarevac odobrena su sredstva za nabavku opreme namenjene hitnoj pomoći: defibrilatora, EKG aparata i inhalatora čija ukupna vrednost iznosi 850.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari