Kurti o ubistvu policajca u Loznici: Ova stvar ne treba da se politizuje 1foto EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Kosovski premijer Aljbin Kurti je na konferenciji za medije, povodom ubistva srpskog policajca za koje je osumničen Albanac sa Kosova, naveo danas da raspolaže samo onim podacima koji su objavljeni u medijima.

„Izvor informacije je Srbija, naši nadležni organi će obavestiti javnost o trenutno stanju o tome gde smo“, rekao je Kurti odgovarajući na pitanje novinara povodom informacija da je na licu mesta nađen pasoš osumnjičenog za napad na policajce, izdat na Kosovu, prenosi Radio Kim.

Kurti je istakao da „ova stvar ne treba da se politizuje“, već da se tretira s bezbednosnog, pravnog i profesionalnog aspekta.

Kako je ranije rekao, bezbednosne agencije prikupljaju informacije o ovom slučaju.

„Nemam ništa dodatno, ali naše bezbednosne agencije prikupljaju informacije i zamolio sam da mi prosledite saopštenja policije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva spoljnih poslova. U međuvremenu, naše Ministarstvo pravde je u komunikaciji sa makedonskom vladom kako bismo saznali više o građaninu Kosova koji se tamo nalazi i da ne mora da bude podvrgnut agresivnosti Srbije“, dodao je Kurti, prenosi RTK.

Podsećamo, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je noćas u Loznici ubijen jedan policijski službenik, dok je drugi teško ranjen. Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem.

Opšrinije pročitajte u posebnom tekstu.

Posebne vesti o slučaju ubistva policajca u Loznici:

Dačić za RTS: Reč je o terorističkom napadu koji dolazi sa KiM od strane albanskih struktura

Zdravstveni centar Loznica: Ranjeni policajac trenutno u stabilnom stanju

Za osumnjičenim za ubistvo policajca traga se i u Republici Srpskoj

Mediji: Begunac Faton Hajrizi brat osumnjičenog za ubistvo srpskog policajca, zajedno bili u kolima, sa bratovog telefona se uključio u emisiju

Ubistvo u Loznici preuzelo VJT u Šapcu: Uhapšen vozač automobila iz kog je pucano, za napadačem se traga

Gradonačelnik Loznice: Napad na policiju je napad na državu

Vučić uputio saučešća porodici i kolegama ubijenog policajca Nikole Krsmanovića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari