Režiser Emir Kusturica oterao je u sredu sa Mokre Gore ekipu Hrvatske televizije i zaplenio im snimljeni materijal, izvestila je ta kuća. Razgovor novinara Aleksandra Stankovića sa Kusturicom trajao je 22 minuta kada je režiser ne birajući reči naredio ekipi da napusti selo i da mu preda snimljeni materijal.

Stanković je rekao da su se pitanja koja su iznervirala reditelja odnosila na Slobodana Miloševića. Upitan zašto je s Miloševićem pio viski tokom rata Kusturica je odgovorio da nije imao izbora. Zatim ga je Stanković podsetio da je svojevremeno izjavio da je bilo dirljivo gledati kako Milošević iz Haga šalje poljupce supruzi Miri i pitao ga hoće li i u Izraelu, u kojem snima film, reći da je bila dirljiva pažnja kojom je Hitler obasipao Evu Braun u Vučjoj jami.

Kusturica je, prema navodima HRT-a, upitao Stankovića „zašto mi ne pričamo malo o hrvatskim legionarima koji su ubijali Srbe po Hrvatskoj“. Na Stankovićevo kontrapitanje da ako tako misli, zašto je „svojevremeno opevao Antu Gotovinu“, Kusturica je uz psovke ustao i naprasno završio razgovor. HRT navodi da tekst te pesme glasi „Ko ne voli Gotovinu uvalim mu osovinu!“

Stanković zlonameran

Emir Kusturica izjavio je da je prekinuo razgovor sa ekipom HRT-a zbog zle namere novinara. „Pošto je Aleksandar Stanković došao sa zlom namerom da moju bogatu biografiju suzi na jedno poglavlje iz mog života i kako je vodio taj razgovor u pravcu te zle namere, da jedan bogat ljudski život suzi na ideju skandala i politike koja čak ni meni ne odgovara, ja sam taj razgovor prekinuo“, kazao je Kusturica i dodao da je Stanković „u žurbi, zaboravio kasete“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari