Prvi put u istoriji nacionalnog fudbalskog Kupa od osamostaljivanja Srbije, njegovi najčešći osvajači Crvena zvezda i Partizan nisu stigli do polufinala, pa će u odsustvu večitih rivala ovog trofeja pokušati da se domognu Vojvodina, Jagodina, Javor (nikada ga nisu uzeli) i OFK Beograd (posle 46 godina).

U večerašnjih, prvih 90 minuta dvomeča za finale, najveći favoriti „lale“ u Novom Sadu će ugostiti „romantičare“, pod reflektorima verovatno punog „Karađorđa“.

– Sada kada nema Zvezde i Partizana, nema više nikakvog alibija. Ne plaši me epitet favorita, siguran sam da će ekipa izdržati taj pritisak i pokazati da smo veliki klub. Bilo koja pobeda bez primljenog gola ispunila bi cilj u prvoj utakmici – računa Nebojša Vignjević, trener novosadskog tima.

Optimista je i strateg OFK Beograda Zoran Milinković, uprkos činjenici da je ta ekipa u prva tri prolećna kola prvenstva upisala samo jedan bod.

– Nije dobro kada se gubi pred ovako važan meč, ali Kup je nešto drugo. Imamo retku priliku da se (iz)borimo za trofej posle skoro pola veka, što je samo po sebi dovoljan motiv. Čeka nas jednako naoštren domaćin, ali ni mi nismo bez aduta.

Za Javor bi i plasman u finale bio istorijski uspeh, pa Ivanjičani broje sate do početka duela s Jagodinom, na njihovom stadionu.

– Mi optimizam gradimo na dobrim igrama u nastavku prvenstva i činjenici da se malo protivnika proslavilo na našem terenu. Poštujemo jak kolektiv Jagodine, ali verujemo da je možemo nadigrati. U obe utakmice – smatra šef struke MIaden Dodić.

Njegov kolega s rivalske klupe Simo Krunić slično razmišlja i priča.

– Prvenstveni poraz od Partizana prošlog vikenda je zaboravljen, a svi u Jagodini mnogo očekuju od ove srede. Respektujemo Javor, ali verujemo da možemo do rezultata koji će nam olakšati revanš 17. aprila.

Utakmica u Ivanjici počinje u 14.00 časova, a u Novom Sadu kreće u 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari