Kvistok serijal pab kvizova: Veliki odaziv u Knjaževcu i Zaječaru, sledi Smederevo 1Foto: Omladinski centar

Proteklog vikenda, Knjaževčani su po prvi put imali priliku da u svom gradu osete atmosferu pab kviza. U kafeu Korzo, organizovan je kviz u okviru serijala Kvistok iza koga stoji ekipa mladih entuzijasta koji od 2019. godine sa velikim uspehom organizuju redovne pab kvizove u Omladinskom centru u Zaječaru.

Ono što je karakteristično za Kvistok serijal je tematski fokus na pitanja koja su vezana za Evropsku Uniju. Ovo je drugi pab kviz u okviru ovog serijala. Prvi je organizovan 21. avgusta u Zaječaru kada se u prepunoj bašti Omladinskog centra takmičilo čak 17 ekipa.

„Kvistok ima karakteristike jednog velikog turnira pošto se održava u ukupno pet gradova istočne Srbije. Nakon Zaječara i Knjaževca, na redu je Smederevo, a zatim će priliku da se bore za učešće u finalu imati meštani Bora i Požarevca. Veliko finale Kvistoka će se održati u Zaječaru tokom decembra. Interesovanje za ovaj serijal je ogromno, a tome svakako doprinosi i tema kvizova, odnono Evropska Unija. Tri prvoplasirane ekipe iz Knjaževca su se plasirale za finale“, rekao je Dejan Perić, menadžer programa iz Zaječarske inicijative.

„Zaječarski Pab kviz je sada tradicionalni događaj koji ne prestaje da izaziva interesovanje Zaječaraca. Tokom svih ovih godina smo uspeli da izgradimo Pab kviz Zaječar kao svojevrsni brend. Ono što nam je posebno veliko zadovoljstvo je činjenica da kviz ima i humanitarni karakter i da je to naš način da pomognemo onima kojima je podrška potrebna. Takođe nam je bilo izuzetno drago da vidimo ogromno interesovanje u Knjaževcu, gde je učestvovalo 60 ljudi, što je prevazišlo sva naša očekivanja. Verujemo da
ćemo na identično interesovanje i atmosferu naići i u Smederevu, Požarevcu i Boru“, izjavio je Džavid Ziza iz Pab Kviza Zaječar.

Kvistok serijal pab kvizova: Veliki odaziv u Knjaževcu i Zaječaru, sledi Smederevo 2
Foto: Omladinski centar

On je ovom prilikom najavio i veliko finale u Zaječaru.

„Očekujemo da će to biti poseban događaj, koji će doneti i neka iznenađenja“.

Kvistok se širi

Kvistok karavan se seli u Smederevo, gde će se pab kviz održati u baru Kombinat 20. oktobra sa početkom u 18 časova.

Serijal pab kvizova Kvistok se realizuje u okviru projekta „Iz EUgla“ koji je podržan od strane Evropske Unije, a koji sprovodi Zaječarska inicijativa, zajedno sa svojim partnerima, Fondacijom Jelena Šantić iz Beograda, organizacijom Pro.Tok 21 iz Smedereva, Centrom za razvoj lokalnih medija iz Požarevca i Centrom lokalne demokratije – LDA iz Knjaževca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari