Nekada najbolja teniserka sveta Ana Ivanović nije uspela da se plasira u četvrtfinale Australijan opena pošto je poražena od drugog nosioca Čehinje Petre Kvitove sa 2:0 (6:2, 7:6). Iako je Ivanovićeva u prva tri kola ovogodišnjeg grend slema prikazala dobru igru i ubedljivim rezultatom pobeđivala svoje protivnice, aktuelna šampionka Vimbldona ipak je bila prejaka za nju.

Već na startu prvog seta Ana je dozvolila Kvitovoj jednu brejk šansu, ali je dobrim servisima uspela da se izvuče i povede sa 1:0. Međutim, u narednom gemu na Anin servis, Kvitova je uspela da realizuje brejk loptu, a zatim je ubedljivom igrom privela set kraju. Drugi deo igre počeo je mnogo bolje za srpsku teniserku, mada 22. igračica na WTA listi nije uspela da realizuje nekoliko brejk šansi. Kvitova je došla do vođstva od 5:3 i kada se činilo da Ivanovićeva nema više šta da traži u ovom meču, srpska teniserka uspela je da osvoji 11 vezanih poena i dođe u vođstvo od 6:5. Šampionka Vimbldona uspela je da se izbori za taj-brejk koji je osvojila ubedljivim rezultatom (7:2), najviše zahvaljujući nervozi i velikom broju Aninih grešaka.

– Meč je bio jako težak i nisam uspevala da pronađem ritam u početku. Petra je težak protivnik i nije tip igračice koja vam dozvoljava da se vratite u meč. Osećala sam da sam krajem drugog seta lepo udarala lopticu, ali je tada bilo kasno. Mnogo toga sam popravila u pauzi sezone. Igrala sam zaista dobro na ovom turniru i dokazala da mogu da se takmičim protiv najboljih – objasnila je Ivanovićeva uzrok poraza od Kvitove.

Češka teniserka sastaće se u četvrtfinalu sa 48. igračicom sveta Italijankom Sarom Erani.

Jankovićeva poražena u miks dublu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković nakon poraza u četvrtom kolu singla, završila je takmičenje i u miks dublu na Australijan openu. Ona i njen dubl partner Bernard Tomić poraženi su u drugom kolu miksa od češko-pakistanskog para Andrea Hlavačkova – Ajsam-Ul-Hak Kureši sa 2:0 (6:3, 6:3). Jankovićevu je u singl konkurenciji zaustavila prva teniserka sveta, Dankinja Karolina Voznijacki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari