Generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard izjavila je juče tokom svoje posete Nigeriji da evropska dužnička kriza predstavlja opasnost za ekonomiju svih zemalja sveta.


– Ono što se dešava u razvijenim ekonomijama, posebno evropskih zemalja, očigledno zabrinjava ceo svet – rekla je Kristin Lagard tokom sastanka sa predsednikom nigerijskog Senata Dejvidom Markom. Direktorka MMF-a se tokom svoje prve posete Nigeriji sastala i sa predsednikom Gudlakom Džonatanom. Lagardova je ocenila da siromašne zemlje, posebno one koje zavise od stranih ulaganja treba da obrate pažnju na ono što se dešava u ekonomijama razvijenih država, i da se pripreme za moguće teškoće.

Kristin Lagard je kazala da bi zemlje čija je ekonomija u razvoju trebalo da sebi obezbede dovoljno rezervi kako bi se suočile sa aktuelnom krizom. Direktorka Međunarodnog monetarnog fonda je u posetu Nigeriji došla u nedelju, a sastala se i sa nigerijskom ministarkom ekonomije i bivšom direktorkom Svetske banke, Ngozi Okonjo-Ivealom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari