Srpski teniser Dušan Lajović uspeo je da ostvari još jednu značajnu pobedu na turniru u Sankt Peterburgu. On je u drugom kolu nakon preokreta savladao trenutno 97. tenisera, Izraelca Dudija Selu sa 2:1 (2:6, 6:2, 6:1) i plasirao se u četvrtfinale turnira u Rusiji, što mu je do sada najveći uspeh u karijeri.

Nakon izgubljenog prvog seta 21-godišnji Beograđanin je meč nastavio na mnogo višem nivou i izjednačio rezultat na 1:1. Trenutno 228. teniser na ATP listi završni set je odigrao u istom ritmu, pa je meč rutinski priveo kraju i plasirao se u četvrtfinale. Naredni protivnik srpskog tenisera biće Amerikanac Aleks Bogomolov Junior koji je savladao Filipa Kolšrajbera iz Nemačke sa 2:1. Lajović je u glavni žreb turnira u Sankt Peterburgu došao iz kvalifikacija, a u prvom kolu savladao je 110. igrača na ATP listi Žeremija Šardija. Zahvaljujući ovom podvigu srpski teniser će se od sledećeg ponedeljka prvi put naći među prvih 200 najboljih tenisera. Drugi srpski predstavnik na ovom turniru Janko Tipsarević sinoć je odigrao meč osmine finala protiv Nemca Mihaela Berera.

Srbija dočekuje Švedsku u Vršcu

Meč prvog kola svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Švedske odigraće se u Vršcu u hali „Milenijum“, saopštio je Teniski savez Srbije. Ovaj duel održaće se od 10. do 12. februara 2012. godine, a Vršac će postati treći grad nakon Beograda i Novog Sada koji je dobio mogućnost da organizuje ovo prestižno takmičenje. Hala „Milenijum“ u Vršcu može da primi 4.300 gledalaca. 2601

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari