Porazom u Novom Pazaru fudbaleri Crvene zvezde su načinili veliki korak unazad u borbi za odbranu titule i sada zaostaju čak pet bodova za vodećim Partizanom. Isključivi krivac za subotnji neuspeh crveno-belih je mladi trener Nenad Lalatović. On je čak i ovoga puta pokušao da traži alibi u nekim nefudbalskim stvarima, i to mu svakako ne služi na čast, kao da nije naučio lekciju posle „vađenja na loš teren” nakon remija bez golova u Nišu na prolećnoj premijeri. Kako saznajemo, Lalatović će sigurno ostati na klupi fudbalskog prvaka Srbije do kraja sezone, ali polako gubi poverenje, pa i podršku, onih koji se trenutno najviše pitaju u klubu.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }Pored Lalatovića, još žešći u javnom istupu je bio potpredsednik Crvene zvezde Ivica Tončev. Verovatno revoltiran zbog poraza od Pazaraca, Tončev je izjavio da su svi pričali „da je utakmica nameštena i da će Zvezda sigurno pobediti”, pokušavši to da potkrepi mizernim kvotama na pobedu crveno-belih u domaćim kladionicama, a neke čak nisu ni dopuštale da se „igra na Zvezdu”. Po njegovim rečima, igrači su bili pod strahovitim pritiskom tokom cele prošle nedelje, pa zato valjda Luka Jović ne može da pogodi mrežu sa par metara, a Aleksandar Katai sa svega pet. Neprimereno je da jedan ovako visoko rangirani Zvezdin funkcioner, koga još bije glas i da je strastveni kladilac i to na velike uloge, pokušava da pažnju ogorčenih navijača našeg najtrofejnijeg kluba usmeri u sasvim drugom pravcu, iako je suština u katastrofalnoj igri i očigledno slabom kvalitetu. Ali, time se u Crvenoj zvezdi izgleda niko i ne bavi.

Na sve nedaće, Crvena zvezda bi mogla da se suoči i sa aktiviranjem tužbi bivših igrača i trenera, kojima se još uvek ne isplaćuje ni ono što im je davno obećano. Ponovo preti Slaviša Stojanović, a i ostalima je strpljenje na izmaku. Na Marakani čine veliki napore za obezbeđivanje licence za Evropu za narednu sezonu, a generalni direktor Zvezdan Terzić je već uspešno obavio značajan deo posla, iako ono najteže tek predstoji, jer za kratko vreme mora da se pronađe još oko šest miliona evra. Međutim, ako bivši trener Stojanović i ostali budu istrajni, eto još novih muka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari