Ukrajinski grad Harkov biće večeras (20.45) poprište jednog od verovatno najkvalitetnijih, ali i najvažnijih susreta na celom Evropskom prvenstvu. Još od žreba kada su kuglice htele da se Holandija i Nemačka nađu zajedno u grupi B bilo je jasno da velika borba neće izostati, ali kako su „lale“ neočekivano poražene od Danske na startu turnira, Holandija će morati da krene na sve ili ništa i to protiv tima koji kao i oni ima pretenzije na sam vrh.


Na stadionu Metalista sukobiće se skoro istovetne filozofije čvrstog i tehnički potkovanog fudbala, sa dosta trčanja i presinga po celom terenu, a kvalitet igrača sa obe strane teško može reći da je jedna od reprezentacija u podređenom položaju. Ipak, fudbalski svet daje blagu prednost „pancerima“ s obzirom da Holandija mora igrati na sve ili ništa, dok je Nemcima dovoljan i remi pa da opet sami odlučuju o svojoj sudbini u trećem kolu.

– Pobedili smo u prvom meču, ali to je bio tek prvi korak na dugom putu koji planiramo da pređemo. Pokušaćemo da pobedimo Holandiju i tako izbegnemo ogroman pritisak u poslednjem meču, ali znamo da to neće biti lako. Oni će se boriti za opstanak na turniru i sigurno neće ponoviti greške iz duela sa Danskom. Zato moramo da igramo dobar fudbal, da pokažemo svu svoju snagu i rezultat onda neće izostati – istakao je selektor Nemačke Joakim Lev.

On će u pohodu na novu pobedu moći da računa na kompletan sastav koji je protiv Portugala pokazao da ima ogromnu snagu i to ne samo startnih 11 već i ostalih igrača s obzirom da izmene ne dovode do gubitka kvaliteta. Dokazano najveća pretnja za Stekelenburga biće Mario Gomez, koji je bio jedini strelac protiv Portugala, ali će opasnost dolaziti i od Milera, Ozila, Podolskog, ili recimo Miroslava Klosea ukoliko mu Lev ukaže poverenje.

S druge strane, Holandija će kao i u prvom meču moći da se osloni na zvezde poput Van Persija, Robena ili Snajdera, a nije isključeno da Dirk Kajt bude starter za razliku od prvog meča kada je ušao kao izmena.

– Duel protiv Nemačke odlučuje o svemu. Uvereni smo u dobar rezultat, moramo, možemo i uspećemo da trijumfujemo. Pobeda će popraviti stvari, daće nam ohrabrenje da nastavimo dalje – istakao je jedan od najboljih igrača Holandije Arjen Roben.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari