Napadač reprezentacije Srbije Milan Jovanović i dojučerašnji špic belgijskog prvaka Standarda, napustio je klub i prešao u Štutgart. Popularne „švabe“ su pokazale veliko interesovanje za Jovanovića, koji je tri dana boravio u Nemačkoj, a na kraju je postignut dogovor na obostrano zadovoljstvo.

Prema preliminarnim podacima visina transfera je između četiri i pet milona evra, ali još nije poznato na koliko godina. Štutgart je ove godine zauzeo treće mesto u Bendes ligi, iza Volfsburga i Bajern Minhena, pa će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Međutim, zbog odlaska iz kluba efikasnog napadača Marija Gomeza, mesto u špicu napada je bilo upražnjeno. Menadžeri su odmah pokazali interesovanje za Jovanovića, ali su pregovori išli traljavo zbog velikog obeštećenja koje je Standard tražio. Tim Marija Baslera ima velike apetite za narednu sezonu, kako u Nemačkoj tako i u Evropi, pa ne treba ni sumnjati da će Lane biti pravo pojačanje za Štutgart.

Milan Jovanović je rođen 18. aprila 1981. godine, a do sada je igrao za Vojvodinu, Šahtjor, Lokomotivu i Standard. Srpski reprezentativac je u Standardu igrao od 2006. godine i postigao 42 gola na 90 utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari