Žiri za nagradu „Slobodan Stojanović“ dodelio je ovo priznanje Ninoslavu Radojčiću za dramu „Homoljska medeja“. Radojčiću je pripala i novčana nagrada u iznosu od 60.000 dinara. Žiri su činili Radomir Putnik, Gojko Božović i Miomir Petrović.


U središtu nagrađene drame je amatersko pozorište u kojem glumci pokušavaju da odigraju grčku tragediju o čarobnici Medeji. Ubrzo klasična drama postaje savremena drama rudarskog naselja u kojem se Medeja našla usred tekuće srpske tradicije u kojoj se odigravaju najrazličitija zbivanja, ali izostaje konačno čudo.

Član žirija Miomir Petrović naveo je u obrazloženju da autor u drami postavlja vrlo zahtevna i moderna pitanja koja povezuje sa pitanjima mita, kulturnog i istorijskog trajanja.Konkurs za izbor najbolje neobjavljene drame organizovala je gradska biblioteka uz podršku gradske uprave i Dunav osiguranja.

Direktorka Gradske biblioteke, Beba Stanković, istakla je da konkurs za najbolju neobjavljenu dramu predstavlja uvod u Dane Slobodana Stojanovića koji će biti organizovani najesen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari