Na Literarnom konkursu koji je raspisala NVO „Bonum“ Pljevlja, na temu „Droga je zlo – ja neću to“, stručni žiri u sastavu, profesori: Verica Popović, Milan Terzić i Radan Kartal odlučio je da u kategoriji učenika osnovnih škola prvu nagradu, od 50 evra, dodeli Katarini Svrkota, učenici VII-1 odeljenja OŠ „Salko Aljković“, za rad pod šifrom „Cvrčak“.

Druga nagrada u iznosu od 40 evra pripala je Nataliji Ćirović, učenici V-e odeljenja OŠ „Salko Aljković“, za rad pod šifrom „Mala sirena“, a treća nagrada u iznosu od 30 evra Jovani Vujadinović, učenici VIII-3 odeljenja OŠ „Boško Buha“, za rad pod šifrom „Orhideja“. U kategoriji učenika srednjih škola, prvonagrađena je Tijana Đurđić, učenica II-1 Srednje stručne škole. Za rad pod šifrom „Neven“, Tijana je dobila 50 evra. Druga nagrada u iznosu od 40 evra Vukašinović Nemanji, učeniku II-2 odeljenja Srednje stručne škole, za rad pod šifrom „Anonimus“ i treća nagrada od 30 evra Đačić Lazaru, učeniku III 4 odeljenja Srednje stručne škole, za rad pod šifrom „789“.

– Realizujući ovaj projekat nastojali smo da zainteresujemo učenike da se uključe u naše aktivnosti u borbi protiv narkomanije i na naše zadovoljstvo imali smo veliki odziv i zaista je bilo teško u mnoštvu literarnih radova izabrati najbolje. Naša organizacija će i dalje voditi kampanju protiv narkomanije, rekao je predsjednik NVO „Bonum“ Ruždija Strujić i istakao da projekti na ovu temu sve više dobijaju podršku Pljevljaka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari